Νίκος Δήμου: «Η κρίση θα τελειώσει αλλά δε θα ζω για να το δώ» - iefimerida.gr

Νίκος Δήμου: «Η κρίση θα τελειώσει αλλά δε θα ζω για να το δώ»

Νίκος Δήμου
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με αφορμή την μετάφραση του βιβλίου του «Η δυστυχία του να είσαι Έλληνας» στα γερμανικά, ο συγγραφέας Νίκος Δήμου παραχώρησε συνέντευξη στην Deutsche Welle, προσπαθώντας να ιχνηλατίσει την κακοδαιμονία των σύγχρονων Ελλήνων.

Σύμφωνα με τον κ. Δήμου, το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η σημερινή Ελλάδα είναι ένα ζήτημα ταυτότητας το οποίο έχει τις καταβολές του στα πρώτα χρόνια της Ανεξαρτησίας, το 1830. Ο γνωστός συγγραφέας υποστηρίζει πως οι σύγχρονοι Έλληνες καταβάλλονται από συναισθήματα κατωτερότητας έναντι των Αρχαίων ενώ σημέιωσε πως οι Νεοέλληνες έχουν την τάση από τη μία να ζηλεύουν τις χώρες της Ευρώπης αλλά ταυτόχρονα να αναπτύσσουν θεωρίες συνομωσίας έναντι της Δύσης.

Ο γνωστός συγγραφέας ανέφερε πως είχε προειδοποιήσει πολύ καιρό πριν για την επερχόμενη κρίση, ήδη από την εποχή της ανάληψης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, ενώ θεωρεί πως η Ελλάδα ξόδεψε πάνω από τις δυνάμεις της προκειμένου να φιλοξενήσει τη διοργάνωση, «σαν μια φτωχή οικογένεια που παίρνει δάνειο για να κάνει ένα πλούσιο γάμο για την κόρη της».

Στην ερώτηση πως βλέπει την Ελλάδα σε δέκα χρόνια ο κ. Δήμου φάνηκε αισιόδοξος ότι η Ελλάδα αλλά και η Ευρώπη θα ξεπεράσουν την κρίση, ωστόσο ο ίδιος θεωρεί πως δεν θα ζει για να το δει αυτό.

«Είμαι 77 χρονών και ακόμα κι αν ζούσα ακόμα μια δεκαετία δεν νομίζω ότι θα προλάβαινα να δω την κρίση να τελειώνει. Η Ευρώπη και η Ελλάδα έχουν ακόμη δρόμο μπροστά τους...»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ