Ξέρεις για την καμπάνια που ενημερώνει γονείς και παιδιά για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου ακόμα και στις διακοπές; - iefimerida.gr

Ξέρεις για την καμπάνια που ενημερώνει γονείς και παιδιά για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου ακόμα και στις διακοπές;

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η ενημερωτική εκστρατεία kids@safety που υποστηρίζει η WIND αγγίζει ένα από τα σημαντικότερα θέματα της ψηφιακής εποχής, αυτό της ασφαλούς χρήσης των νέων τεχνολογιών από παιδιά.

Μέσω της δράσης kids@safety η WIND βρίσκεται τα τελευταία 8 χρόνια δίπλα στους γονείς και τα παιδιά, προσφέροντας χρήσιμες συμβουλές και πληροφορίες που βοηθούν στην ασφαλή χρήση του Internet.
Στην ηλεκτρονική σελίδα www.kidsatsafety.gr, οι γονείς βρίσκουν χρήσιμες πληροφορίες, ειδήσεις και οπτικοακουστικό υλικό με συμβουλές προς τους γονείς, τα παιδιά και τους εφήβους, έρευνες σχετικά με τη συμπεριφορά των παιδιών στο διαδίκτυο και τη χρήση του, αλλά και παραπομπές σε ιστοσελίδες ελληνικών οργανισμών που ασχολούνται με την προστασία των παιδιών.

Στις τελευταίες δράσεις της εκστρατείας συγκαταλέγονται η τολμηρή καμπάνια αφύπνισης και ενημέρωσης των γονέων για την ασφαλή πρόσβαση των παιδιών και των εφήβων στο διαδίκτυο με κεντρικό μήνυμα «Εύχεσαι να τις έχει δει ο άντρας σου/ η γυναίκα σου» και η συνεργασία με το CSI Institute (Cyber Security International Institute), σε ένα καινοτόμο εγχείρημα διαδικτυακής εκπαίδευσης για γονείς. Πρόκειται για την «Ψηφιακή Ακαδημία Γονέων», ένα δωρεάν 8ωρο διαδραστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα, όπου σε πραγματικό χρόνο ο Αντιστράτηγος ε.α. Ελληνικής Αστυνομίας, ειδικός ερευνητής και αναλυτής ηλεκτρονικών εγκλημάτων και Πρόεδρος του CSIi Μανώλης Σφακιανάκης, μαζί με ομάδα καταρτισμένων εισηγητών, ενημερώνουν γονείς για τα θέματα ασφάλειας του Διαδικτύου.

Καθώς η επίδραση της τεχνολογίας αφορά όλους μας από άκρη σε άκρη της χώρας, γονείς από 10 διαφορετικές πόλεις είχαν την ευκαιρία κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου της τρέχουσας χρονιάς να λάβουν μέρος στα επιμορφωτικά σεμινάρια με θέμα «Προστάτεψε το Παιδί σου από το Ηλεκτρονικό Έγκλημα» και να ενημερωθούν για την ορθή χρήση του διαδικτύου ενώ όπως φαίνεται από την 11η Έκθεση Εταιρικής Υπευθυνότητας, η WIND συνέχισε και το 2017 την συνεργασία της με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας ως αποκλειστικός χορηγός της ιστοσελίδας www.cyberkid.gr και του αντίστοιχου Mobile app, Cyberkid.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ