Ξεκίνησε η προπώληση εισιτηρίων για τη Λυρική -Για παραστάσεις Σεπτέμβριο με Δεκέμβριο [πρόγραμμα] - iefimerida.gr

Ξεκίνησε η προπώληση εισιτηρίων για τη Λυρική -Για παραστάσεις Σεπτέμβριο με Δεκέμβριο [πρόγραμμα]

Μπαλέτο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ξεκινά από σήμερα η προπώληση των παραγωγών της Εθνικής Λυρικής Σκηνής που θα πραγματοποιηθούν από τον Σεπτέμβριο έως τον Δεκέμβριο του 2018.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει όπερες, μουσικές Χατζιδάκι, «Λίμνη των Κύκνων» από τον Κωνσταντίνο Ρήγο, αλλά και μιούζικαλ.

Η προπώληση αφορά τις ακόλουθες παραγωγές:

Αιθουσα Σταύρος Νιάρχος ΚΠΙΣΝ

Γκαλά Ροσσίνι (τα έσοδα θα δοθούν στους πληγέντες από τις πυρκαγιές της Αττικής)
Μουσική διεύθυνση: Σεμπαστιάνο Ρόλλι
Σολίστ: Βασιλική Καραγιάννη, Τσέλια Κοστέα, Μαίρη-Έλεν Νέζη, Βασίλης Καβάγιας, Διονύσης Σούρμπης, Πάολο Μπορντόνια / Με την Ορχήστρα της ΕΛΣ

Ξεκίνησε η προπώληση εισιτηρίων για τη Λυρική -Για παραστάσεις Σεπτέμβριο με Δεκέμβριο [πρόγραμμα]  | iefimerida.gr 0

Το χαμόγελο της Τζοκόντας / Ο Μεγάλος Ερωτικός – Μάνος Χατζιδάκις
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Γιώργος Χατζιδάκις, Μουσική διεύθυνση: Λουκάς Καρυτινός
Τον Μεγάλο Ερωτικό θα ερμηνεύσουν ο Αλκίνοος Ιωαννίδης και η Δήμητρα Σελεμίδου

Γενούφα – Λέος Γιάνατσεκ
Η Εθνική Λυρική Σκηνή ξεκινά την καλλιτεχνική περίοδο 2018/19 με ένα από τα σημαντικότερα λυρικά έργα του 20ού αιώνα, τη Γενούφα του Τσέχου συνθέτη Λέος Γιάνατσεκ, σε πρώτη πανελλήνια παρουσίαση. Πρόκειται για μια σκοτεινή ιστορία βρεφοκτονίας στη μοραβική ύπαιθρο κατά τον 19ο αιώνα. Μουσική διεύθυνση Λουκάς Καρυτινός.

Η λίμνη των κύκνων – Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι
Μουσική διεύθυνση: Ηλίας Βουδούρης, Σκηνοθεσία – Χορογραφία – Σκηνικά: Κωνσταντίνος Ρήγος. Με την Ορχήστρα, τους Α΄ Χορευτές, τους Σολίστ, τους Κορυφαίους και το Corps de Ballet της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Η πριγκίπισσα και το μπιζέλι – Ερνστ Τοχ
Το παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν για την πριγκίπισσα που ήταν τόσο ευαίσθητη ώστε να ενοχλείται από ένα μπιζέλι κρυμμένο κάτω από αλλεπάλληλα στοιβαγμένα στρώματα ενέπνευσε στον Αυστριακό συνθέτη Ερνστ Τοχ μια παιδική όπερα, που πρωτοπαρουσιάστηκε το 1927. Μουσική διεύθυνση – Μετάφραση: Νίκος Βασιλείου, Σκηνοθεσία – Χορογραφία: Αποστολία Παπαδαμάκη

Μανόν – Ζυλ Μασνέ
Μια από τις διασημότερες όπερες του γαλλικού ρεπερτορίου, η Μανόν του Μασνέ επιστρέφει στην Εθνική Λυρική Σκηνή αλλά και στην αθηναϊκή μουσική ζωή μετά από 52 χρόνια απουσίας! Μουσική διεύθυνση: Λουκάς Καρυτινός – Κλεάντε Ρούσσο, Σκηνοθεσία: Θωμάς Μοσχόπουλος


Εναλλακτική σκηνή

Βάτραχοι – Opera Chaotique & Ομάδα Κουκλοθεάτρου Merlin
Η Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής ξεκινά την καλλιτεχνική περίοδο 2018/19 με μια ξεχωριστή διασκευή της κωμωδίας Βάτραχοι του Αριστοφάνη μέσα από τη σουρεαλιστική ματιά και το άκρως ανατρεπτικό χιούμορ του εκκεντρικού ντουέτου Opera Chaotique και της αναγνωρισμένης Ομάδας Κουκλοθεάτρου Merlin, που από το 1995 δημιουργεί και ζωντανεύει κουκλόκοσμους σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Το αηδόνι του αυτοκράτορα – Λένα Πλάτωνος
Το μουσικό παραμύθι της σπουδαίας Λένας Πλάτωνος Το αηδόνι του αυτοκράτορα, ένα έργο που «δεν παρουσιάστηκε ποτέ ζωντανά, λόγω τεχνικών δυσκολιών και της οπερατικής δομής του», όπως έχει αναφέρει η ίδια, θα παρουσιαστεί ως η κεντρική παραγωγή όπερας για παιδιά και νέους της Εναλλακτικής Σκηνής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής για 30 παραστάσεις.

Παραμυφικό – Κώστας Λαμπρούλης / ΣΜουΘ
Ένα τεράστιο νυφικό και μια άφαντη, μυθική νύφη. Μια γαμήλια γιορτή που μετατρέπεται σε σαρκοφάγο καρναβάλι. Μια ονειρική τελετή που εξελίσσεται σε εφιάλτη. Αυτά είναι τα δομικά στοιχεία του Παραμυφικού, της πιο εμβληματικής δημιουργίας του Συνεργείου Μουσικού Θεάτρου Λάρισας που πρωτοπαρουσιάστηκε το 2013 και αναβιώνει πληρέστερη και ανανεωμένη σε συμπαραγωγή με την Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ.

Λευκό ρόδο – Ούντο Τσίμμερμαν
Η περίφημη όπερα Λευκό ρόδο (1986) του σπουδαίου Γερμανού συνθέτη Ούντο Τσίμμερμαν σε πρώτη πανελλήνια παρουσίαση από την Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ. Τη μουσική διεύθυνση έχει αναλάβει ο αρχιμουσικός Νίκος Βασιλείου, ενώ τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Θέμελης Γλυνάτσης, ένας από τους διακεκριμένους σκηνοθέτες της γενιάς του.

Φεστιβάλ Πιάνου
Για δεύτερη χρονιά, το Φεστιβάλ Πιάνου της Εναλλακτικής Σκηνής της ΕΛΣ, σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Πιάνου Θεσσαλονίκης, επανέρχεται με ένα θέμα που καθόρισε την πορεία του «βασιλιά των οργάνων» στον 20ό αιώνα: Πιάνο & Τζαζ. Το πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ περιλαμβάνει πέντε ρεσιτάλ διακεκριμένων σολίστ με διεθνή σταδιοδρομία και δύο μεγάλες συναυλίες αφιερωμένες στον κορυφαίο συνθέτη της τζαζ Τζωρτζ Γκέρσουιν.

Η ανθρώπινη φωνή – Φρανσίς Πουλένκ
Μονόπρακτη όπερα βασισμένη στον ομώνυμο θεατρικό μονόλογο του Ζαν Κοκτώ

Ο Μεγάλος Ερωτικός, μεταγραφή για μπαρόκ σύνολο – Μάνος Χατζιδάκις
Ο Μάνος Χατζιδάκις ταξιδεύει πίσω στον χρόνο και ο Μεγάλος Ερωτικός συναντά το αγγλικό μπαρόκ αναδεικνύοντας έτσι την οικουμενική διάσταση ενός εκ των σπουδαιότερων κύκλων τραγουδιών στην ιστορία της ελληνικής μουσικής.

Once – Έντα Ουόλς / Γκλεν Χάνσαρντ / Μαρκέτα Ιργκλόβα
Το πολυβραβευμένο μιούζικαλ Once, ο απόλυτος θρίαμβος του Μπρόντγουεϊ, έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε μια μεγάλη παραγωγή της Εναλλακτικής Σκηνής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.
Σκηνοθεσία: Ακύλλας Καραζήσης / Ερμηνεύουν: Ίλια Αλγκάερ, Άρης Καλλέργης, Νεφέλη Μαρκάκη, Τάσος Μισυρλής, Μαρία Νίκα, Άλκης Παναγιωτίδης, Μαρίνα Σάττι, Γιώργος Τζαβάρας, Ιωάννα Φόρτη, Αποστόλης Ψυχράμης

Σημεία προπώλησης:
> Ταμεία Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος / Τηλ.: 213 088 5700 / Ομαδικές πωλήσεις: 2130885742 / Ωράριο: καθημερινά 09.00-21.00 [Τον Αύγουστο το ωράριο λειτουργίας διαμορφώνεται ως εξής: 6-12/8 11.00-19.00, 13-19/8 κλειστά & 20-31/8 11.00-19.00

και στα καταστήματα Public, πληροφορίες ΕΔΩ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ