Site για καταγγελίες σεξουαλικής παρενόχλησης έφτιαξε η Γαλλίδα που τη χαστούκισε θρασύδειλο «καμάκι» [βίντεο] - iefimerida.gr

Site για καταγγελίες σεξουαλικής παρενόχλησης έφτιαξε η Γαλλίδα που τη χαστούκισε θρασύδειλο «καμάκι» [βίντεο]

Η Γαλλίδα φοιτήτρια Μαρί Λαγκέρ (Φωτογραφία: Facebook)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια ιστοσελίδα για να μπορούν να αφηγούνται τις προσωπικές τους ιστορίες τα θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης εγκαινίασε η νεαρή Παριζιάνα, που αντέδρασε προ ημερών στο χυδαίο «καμάκι» ενός άνδρα και τη χαστούκισε.

Όπως είπε η 22χρονη Μαρί Λαγκέρ, στόχος της ιστοσελίδας “Nous Toutes Harcelement” («Μας παρενοχλούν όλες») είναι να συλλέγει περιστατικά «στους δρόμους, στον εργασιακό χώρο και την ιδιωτική ζωή» και να ξεμπροστιάζει τους δράστες. «Οι καταγγελίες θα γίνονται ανώνυμα και θα επιτρέπεται στις γυναίκες αυτές να μιλούν ελεύθερα», λέει.

Comme des milliers de femmes, je suis victime de harcèlement de rue. ? Témoignez sur mon site https://t.co/RVpADuMkvE ou avec #TaGueule

Την περασμένη εβδομάδα η νεαρή φοιτήτρια έγραψε στο Facebook ότι επέστρεφε στο σπίτι της όταν ένας άνδρας άρχισε να κάνει χυδαία σχόλια για εκείνη. Η κοπέλα του είπε «να το βουλώσει» και απομακρύνθηκε, ενώ ο άνδρας κινήθηκε προς την αντίθετη κατεύθυνση. Σε βίντεο από κάμερα κλειστού κυκλώματος μιας καφετέριας διακρίνεται ο άνδρας αυτός να αρπάζει από ένα τραπέζι ένα τασάκι και να το πετά στην κοπέλα, ενώ στη συνέχεια επιστρέφει και τη χαστουκίζει στο πρόσωπο.

Η Λαγκέρ κατέθεσε μήνυση και αργότερα ανήρτησε το βίντεο, επισημαίνοντας ότι «δεν πρέπει πλέον να σιωπούμε». Έκτοτε καταφθάνουν στο λογαριασμό της στο Facebook μηνύματα συμπαράστασης από όλο τον κόσμο από γυναίκες που καταθέτουν και τις δικές τους μαρτυρίες, αλλά και από άνδρες.

Site για καταγγελίες σεξουαλικής παρενόχλησης έφτιαξε η Γαλλίδα που τη χαστούκισε θρασύδειλο «καμάκι» [βίντεο]  | iefimerida.gr 0

Όπως λέει η ίδια, το πρόβλημα της σεξουαλικής παρενόχλησης έχει παγκόσμιες διαστάσεις. Ήλθε σε επαφή με γυναικείες οργανώσεις, όπως η Les Effrontees και σκέφθηκαν να δημιουργήσουν αυτό τον ιστότοπο συλλογής online μαρτυριών, τα οποία θα αναρτώνται και στο Facebook.

Η εισαγγελία της Γαλλικής πρωτεύουσας διενεργεί έρευνα για την επίθεση κατά της Λαγκέρ, ενώ χθες πέρασε από τη Γαλλική Βουλή νόμος κατά της σεξιστικής και σεξουαλικής βίας στους δρόμους και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και προβλέπει μεταξύ άλλων την επιβολή επί τόπου προστίμου από 90-750 ευρώ.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ