Χάος στο μετρό του Παρισιού λόγω βλάβης -Καθηλώθηκαν οι συρμοί, οι επιβάτες περπατούσαν στις ράγες [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Χάος στο μετρό του Παρισιού λόγω βλάβης -Καθηλώθηκαν οι συρμοί, οι επιβάτες περπατούσαν στις ράγες [εικόνες & βίντεο]

Χάος στο μετρό του Παρισιού (Φωτογραφία: Twitter)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μία βλάβη προκάλεσε χάος στην πολυσύχναστη γραμμή 1 του μετρό, που χρησιμοποιούν ιδιαίτερα οι τουρίστες, με συνέπεια να εγκλωβιστούν περισσότεροι από 3.000 επιβάτες.

Η βλάβη σημειώθηκε περίπου στις 8 το βράδυ της Τρίτης, με αποτέλεσμα να περάσουν πάνω από 2 ώρες προκειμένου να απομακρυνθούν οι επιβάτες. Ολα αυτά, στη γραμμή που εξυπηρετεί πολλούς τουριστικούς προορισμούς, όπως το μουσείο του Λούβρου, ο Κήπος του Κεραμεικού και η Λεωφόρος Σανζ Ελιζέ.

#RATP #Ligne1 Attention aux rats pic.twitter.com/lc1JoAyxg4

Petite balade nocture et totalement forcée par la #RATP dans les tunelles de la #Ligne1 pic.twitter.com/UI97gfGjkT

Συνολικά 12 συρμοί χρειάστηκε να ακινητοποιηθούν και να εκκενωθούν. Σε κάποιες περιπτώσεις, άνθρωποι έπρεπε να κατέβουν στο στενό πέρασμα ανάμεσα στον συρμό και τον τοίχο της σήραγγας, με το φως των κινητών τους τηλεφώνων και στη συνέχεια περπάτησαν πάνω στις ράγες για να φτάσουν στον πλησιέστερο σταθμό.

#RATP #Ligne1
Cc @ChauveauA pic.twitter.com/3LheN1MnJB

Ορισμένοι επιβάτες αναγκάστηκαν να ανοίξουν τις πόρτες των συρμών, ενώ ο πανικός μεγάλωνε. «Είχαν περάσει τρία τέταρτα, οι πόρτες παρέμεναν κλειστές, ενώ η θερμοκρασία ήταν πάνω από 40 βαθμοί», διηγούνται επιβάτες. «Έκανε φοβερή ζέστη, ο κλιματισμός είχε κοπεί».

Σύμφωνα με την αστυνομία, 3.200 έως 3.800 επιβάτες απομακρύνθηκαν από τους συρμούς. Ο RATP ζήτησε συγνώμη για το «σπάνιο συμβάν και τις επώδυνες συνθήκες αναμονής και εκκένωσης». Σε πέντε επιβάτες συνολικά δόθηκαν πρώτες βοήθειες μετά τη δυσφορία που ένιωσαν λόγω της ζέστης, ανάμεσά τους μια έγκυος και ένας ηλικιωμένος επιβάτης που νοσηλεύονται, σύμφωνα με την πυροσβεστική του Παρισιού που κινητοποίησε 40 πυροσβέστες για την επιχείρηση απομάκρυνσης των ταξιδιωτών.

Πηγή: ΑΠΕ/ AFP, Xinhua

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ μετρό Παρίσι βλάβη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ