Βουλή: Κατατέθηκε τροπολογία για θέματα της Εκκλησίας της Ελλάδος και τις Μουφτείες - iefimerida.gr

Βουλή: Κατατέθηκε τροπολογία για θέματα της Εκκλησίας της Ελλάδος και τις Μουφτείες

Ολομέλεια/Φωτογραφία: Eurokinissi/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τροπολογία με την οποία προβλέπεται η υποχρεωτική συνταξιοδότηση μουφτήδων, ή τοποτηρητών μουφτήδων με την συμπλήρωση του 67ού έτους της ηλικίας τους κατέθεσε η κυβέρνηση στο νομοσχέδιο που συζητείται σήμερα στη Βουλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες η τροπολογία αφορά στη συνταξιοδότηση των δύο νόμιμων μουφτήδων Ξάνθης και Κομοτηνής καθώς ο μουφτής Κομοτηνής Μέτσο Τζεμαλή και ο μουφτής Ξάνθης Μεχμέτ Εμίν Σινίκογλου με βάση την τροπολογία θα συνταξιοδοτηθούν δεδομένου ότι ο Μέτσο Τζεμαλή είναι 81 και ο Μεχμέτ Σινίκογλου 78 ετών και έτσι το όριο των 67 ετών καλύπτεται.

Υπενθυμίζεται ότι ο μουφτής Ξάνθης έχει ήδη αρνηθεί να παραιτηθεί μία φορά (η θητεία του λήγει το 2022), γεγονός που πρακτικά ανέβαλε την κυβερνητική πίεση και προς τον μουφτή Κομοτηνής.
Σύμφωνα με πληροφορίες η τροπολογία αυτή για τη συνταξιοδότηση των δύο συγκεκριμένων, νόμιμων και διορισμένων από το ελληνικό κράτος μουφτήδων μπορει να ανοίξει, σύμφωνα με ορισμένους κύκλους, μια συζήτηση όσον αφορά το διορισμό ή μη των μουφτήδων και την εκλογή τους όπως ζητεί ο Ερντογάν συζήτηση η οποία θα έχει αβέβαιη κατάληξη.

Ωστόσο, το ζήτημα είναι πολύ πιο περίπλοκο, καθώς πιθανή συνταξιοδότηση των δύο συγκεκριμένων, νόμιμων και διορισμένων από το ελληνικό κράτος μουφτήδων θα ανοίξει, σύμφωνα με ορισμένους κύκλους, μια συζήτηση η οποία θα έχει αβέβαιη κατάληξη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Βουλή μουφτειεσ τροπολογία Εκκλησία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ