Ομολογία Τσούπρα για το Μάτι: Δεν έγινε οργανωμένη απομάκρυνση των πολιτών - iefimerida.gr

Ομολογία Τσούπρα για το Μάτι: Δεν έγινε οργανωμένη απομάκρυνση των πολιτών

Η περιφερειακή σύμβουλος ρίχνει ευθύνες στην Πυροσβεστική
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επί δύο ώρες κατέθετε σήμερα η περιφερειακή σύμβουλος Αττικής Ιωάννα Τσούπρα στην εισαγγελέα Πρωτοδικών, Βαρβάρα Γνεσούλη, στην οποία έχει ανατεθεί η προκαταρκτική εξέταση για τη πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου στην Ανατολική Αττική.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυρία Τσούπρα, η οποία αναπλήρωνε τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής, Πέτρο Φιλίππου, στην κατάθεσή της, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι άλλο είναι η εκκένωση τύπου «άτακτη φυγή» και άλλο είναι η οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση πολιτών. Αυτό το τελευταίο δεν έγινε ποτέ, υποστήριξε.

Όπως πρόσθεσε, πρέπει να κάνει εισήγηση η Πυροσβεστική στον αρμόδιο δήμαρχο και όσον αφορά την εκκένωση πρέπει να αποφασίσει η ίδια η Πυροσβεστική Υπηρεσία γιατί πλέον φτάνουμε στη διάσωση, την οποία κάνει εκείνη.

Χάρτης της περιοχής: Η Διώνη, στην εντελώς αντίθετη πλευρά από αυτήν που κατευθύνθηκε η φωτιά

Ακόμη, σημείωσε ότι ο δήμος και η περιφέρεια επεμβαίνουν μόνο όταν δεν υπάρχει φωτιά στον συγκεκριμένο χώρο, αλλιώς δεν μπορούν να επέμβουν βάσει νόμου.

Η κυρία Τσούπρα τόνισε ότι στις 18:10 η Πυροσβεστική είπε προφορικά πως πρέπει να απομακρυνθεί ο κόσμος από τον Νέο Βουτζά, αλλά αυτό δεν γινόταν γιατί η πυρκαγιά ήταν σε εξέλιξη.

Τέλος, η κυρία Τσούπρα κατέθεσε: «Εμείς βλέπαμε μια φωτιά από πάνω απλώς. Η ενημέρωση που είχαμε είναι ότι πάει στη Διώνη. Στη αντίθετη πλευρά. Στείλαμε μήνυμα σε όλους τους αρμόδιους για το Συντονιστικό. Έλειπε η Πυροσβεστική. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι άκυρο. Έγινε 20.20».

Μάλιστα, είπε πως υπάρχει και σχετικό έγγραφο από την Πυροσβεστική, το οποίο έδωσε στην εισαγγελέα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ