Ιράν: Η Ουάσινγκτον πρέπει να κατηγορεί τον εαυτό της για τον τερματισμό των συνομιλιών - iefimerida.gr

Ιράν: Η Ουάσινγκτον πρέπει να κατηγορεί τον εαυτό της για τον τερματισμό των συνομιλιών

Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ (Φωτογραφία: Thomas Peter/Pool Photo via AP)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Πυρά» προς την Ουάσινγκτον εξαπέλυσε ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ, σχετικά με τη διεθνή συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα της Ισλαμικής Δημοκρατίας.

Ο Ζαρίφ δήλωσε πως η Ουάσινγκτον πρέπει να κατηγορεί τον εαυτό της για τον τερματισμό των συνομιλιών με την Τεχεράνη όταν αποχώρησε από τη διεθνή συμφωνία το πυρηνικό πρόγραμμα.

Χθες ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι είναι πρόθυμος να συναντηθεί με Ιρανούς ηγέτες «όποτε θέλουν», «χωρίς προϋποθέσεις» για να συζητήσουν τον τρόπο βελτίωσης των σχέσεων.

«Οι ΗΠΑ μπορούν να κατηγορούν μόνο τον εαυτό τους ότι αποχώρησαν και έφυγαν από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων», τόνισε ο Ζαρίφ μέσω Twitter.

Νωρίτερα, ανώτεροι Ιρανοί αξιωματούχοι απέρριψαν την προσφορά του Τραμπ για συνομιλίες, κάνοντας λόγο για μια ανάξια προσφορά, ανακόλουθη με τις ενέργειές του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ιράν ΗΠΑ πυρηνικό πρόγραμμα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ