«Με χαρά» δέχεται ο Κάστρο να συναντήσει τον... Πάπα - iefimerida.gr

«Με χαρά» δέχεται ο Κάστρο να συναντήσει τον... Πάπα

«Με χαρά» δέχεται ο Κάστρο να συναντήσει τον... Πάπα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Ευχαρίστως», θα συναντήσει σήμερα ο Φιντέλ Κάστρο τον Πάπα Βενέδικτο ΙΣΤ´, ο οποίος βρίσκεται στον νησί στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Κούβα.

Στην ανοιχτή επιστολή που ανήρτησε χθες το βράδυ στην επίσημη ιστοσελίδα Cubadebate αναφέρει πως «Θα χαιρετήσω ευχαρίστως την Τετάρτη την εξοχότητά του τον Πάπα Βενέδικτο, όπως είχα κάνει με τον Ιωάννη Παύλο Β΄(το 1998), έναν άνδρα για τον οποίο η επαφή με τα παιδιά και τους ταπεινούς πολίτες του λαού προκαλεί πάντα αισθήματα στοργής».

«Αποφάσισα συνεπώς να ζητήσω μερικά λεπτά από τον πολύτιμο χρόνο του, όταν έμαθα από τον υπουργό μας των Εξωτερικών Μπρούνο Ροντρίγκες ότι αυτή η απλή και άμεση επαφή θα τον ευχαριστούσε», προσθέτει ο Κάστρο.

Η συνάντησή τους μπορεί να πραγματοποιηθεί μετά τη μεγάλη λειτουργία στη οποία θα χοροστατήσει ο Ποντίφικας στην Πλατεία της Επανάστασης, στο κέντρο της Αβάνας, στις 09:00 τοπική ώρα (17:00 ώρα Ελλάδος).

Σήμερα ο Προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας ολοκληρώνει την τριήμερη επίσκεψή του στην Κούβα και θα αναχωρήσει στις 17:00 τοπική ώρα (01:00 ώρα Ελλάδος αύριο).

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ