Το Facebook ανακάλυψε νέα προσπάθεια ανάμειξης στις ενδιάμεσες εκλογές των ΗΠΑ -Διέγραψε δεκάδες ψεύτικα προφίλ - iefimerida.gr

Το Facebook ανακάλυψε νέα προσπάθεια ανάμειξης στις ενδιάμεσες εκλογές των ΗΠΑ -Διέγραψε δεκάδες ψεύτικα προφίλ

Το Facebook διέγραψε δεκάδες ψεύτικα προφίλ (Φωτογραφία: AP/ Marcio Jose Sanchez)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μία νέα συντονισμένη εκστρατεία ανάμειξης στις ενδιάμεσες εκλογές των ΗΠΑ, για το Κογκρέσο, εντόπισε το Facebook και προχώρησε στη διαγραφή δεκάδων ψεύτικων προφίλ.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι διέγραψε 32 σελίδες και λογαριασμούς από το Facebook και το Instagram, προσπαθώντας να αντιμετωπίσει την ξένη ανάμειξη στις αμερικανικές εκλογές. «Αυτού του είδους η συμπεριφορά δεν είναι αποδεκτή στο Facebook επειδή δεν θέλουμε άτομα ή οργανισμούς να δημιουργούν δίκτυα λογαριασμών για να παραπλανούν άλλους για το ποιοι είναι ή για το τι κάνουν», ανέφερε η εταιρεία.

«Βρισκόμαστε ακόμη στα πολύ πρώτα στάδια της έρευνάς μας και δεν έχουμε όλα τα δεδομένα, όπως ποιοι ενδέχεται να βρίσκονται πίσω από αυτό», συμπλήρωσε.

Περισσότεροι από 290.000 χρήστες ακολουθούσαν τουλάχιστον μια σελίδα και λογαριασμούς από αυτές τις σελίδες και περίπου 11.000 δολάρια ξοδεύτηκαν σε περίπου 150 διαφημίσεις, τόνισε η εταιρεία. Οι λογαριασμοί δημιούργησαν περίπου 30 εκδηλώσεις από τον Μάιο του 2017. Αυτές με τους περισσότερους ακολούθους ήταν οι σελίδες «Aztlan Warriors», «Black Elevation», «Mindful Being» και «Resisters».

Αυτή την εβδομάδα το Facebook ανέφερε ότι εντόπισε την εκστρατεία ανάμειξης στις ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου, σύμφωνα με τους New York Times, που αποκάλυψαν τη διαγραφή των λογαριασμών. «Είναι πολύ μια πολύ καλή είδηση επειδή δείχνει ότι το Facebook το λαμβάνει αυτό πολύ σοβαρά, οπότε πρέπει να επαινεθούν για αυτό που έκαναν σήμερα», δήλωσε στο Fox News η Aμερικανίδα υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας Κίρστεν Νίλσεν. «Επίσης δείχνει ότι η απειλή είναι πραγματική και οι Αμερικάνοι πρέπει να το γνωρίζουν. Οι Ρώσοι και άλλα κράτη απολύτως επιχειρούν να μας χειραγωγήσουν», συμπλήρωσε.

Πηγή: ΑΠΕ/ Reuters

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Facebook Εκλογές ΗΠΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ