Τατζικιστάν: Τζιχαντιστές ανέλαβαν την ευθύνη της τρομοκρατικής επίθεσης εναντίον των τεσσάρων τουριστών - iefimerida.gr

Τατζικιστάν: Τζιχαντιστές ανέλαβαν την ευθύνη της τρομοκρατικής επίθεσης εναντίον των τεσσάρων τουριστών

Τζιχαντιστές/ Φωτογραφία AP images
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για μια επίθεση στην οποία σκοτώθηκαν τέσσερις τουρίστες ποδηλάτες, υπήκοοι δυτικών χωρών, όταν ένα όχημα τους παρέσυρε και τους εγκατέλειψε σε δρόμο του Τατζικιστάν, σύμφωνα με το προπαγανδιστικό όργανο της τζιχαντιστικής οργάνωσης, πρακτορείο ειδήσεων AMAQ.

Το ΙΚ δεν έδωσε περαιτέρω πληροφορίες προς υποστήριξη του ισχυρισμού του.

Οι δράστες ήταν "στρατιώτες του ΙΚ και εξαπέλυσαν την επίθεση ως απάντηση σε καλέσματα να τεθούν στο στόχαστρο πολίτες χωρών που απαρτίζουν το διεθνή συνασπισμό δυνάμεων", υπογράμμισε η ανακοίνωση.

Οι τουρίστες, οι οποίοι προέρχονταν από τις ΗΠΑ, την Ελβετία και την Ολλανδία, σκοτώθηκαν χθες Κυριακή. Άλλοι τρεις από την Ελβετία, την Ολλανδία και τη Γαλλία τραυματίσθηκαν -- ο ένας τους φέρει επίσης τραύμα από μαχαίρι.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ τζιχαντιστές επίθεση νεκροί
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ