Live με τους Γάλλους The Dreams και ελεύθερη είσοδο στο Bios - iefimerida.gr

Live με τους Γάλλους The Dreams και ελεύθερη είσοδο στο Bios

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το δεύτερο event του ough! παρουσιάζει τους Γάλλους The Dreams μαζί με τρία από τα πιο συναρπαστικά σχήματα της νέας αθηναϊκής σκηνής την Παρασκευή 30 Μαρτίου στο Bios. Με ελεύθερη είσοδο.

The Dreams

Οι Dreams είναι ένα ντουέτο – αγόρι, κορίτσι - από τη Γαλλία. Πέρσι κυκλοφόρησαν το πρώτο άλμπουμ τους, Morbido, στην αμερικάνικη Kill Shaman, ένα από τα άλμπουμ της χρονιάς και από αυτά που συζητήθηκαν πολύ. Οι Dreams παίζουν μια μίξη από ψυχεδέλεια, συνδυασμένη με reggae, tropicalia και garage. Και άλλοι έχουν προσπαθήσει κάτι παρόμοιο στο παρελθόν -όπως η Siouxsie με τους Creatures, οι Police ή οι The Pop Group και οι X-Ray Spex-, αυτό που το κάνει όμως τόσο ενδιαφέρον δεν είναι οι αναφορές τους, αλλά αυτή η απροσδιόριστη αίσθηση που αφήνει και η ιδιαίτερη ατμόσφαιρα που κάνουν τους ήχους του συναρπαστικούς. Θα εμφανιστούν ζωντανά για πρώτη φορά στην Ελλάδα την Παρασκευή 30 Μαρτίου στο Bios.

A Victim of Society

Οι Victim of Society είναι ένα αθηναϊκό ντουέτο, Ο Βαγγέλης και ο Φώτης, σχεδόν 23, φοιτητές στο Πολυτεχνείο, που έχουν δημιουργήσει μεγάλη φασαρία στην πόλη με τις ζωντανές εμφανίσεις τους. Άνοιξαν το live του Dirty Beaches στην Αθήνα με άριστες εντυπώσεις, έβγαλαν το πρώτο πολύ καλό EP τους σε κασέτα με 6 κομμάτια ατόφιου, βρόμικου ροκ εν ρολ, με ένταση, σημερινό, όπως θα έπρεπε να είναι το ροκ εν ρολ του 2012. Ως επιρροές τους δηλώνουν: «το ασπρόμαυρο, το ανθρώπινο στοιχείο, τα live, τo θόρυβο. Και όσον αφορά τη μουσική τους Velvet Underground, Dirty Beaches, Wooden Shjips, Jesus and Mary Chain, Last Drive, τέτοια φάση».

Monday Night Fever

Μας τους σύστησε η ιταλική Bad Panda Records. Τον Δημήτρη αρχικά, με την ατμοσφαιρική electronica του και στην συνέχεια τον Νίκο που ήρθε να προσθέσει με το ρυθμικό χάος στις υπάρχουσες μελωδίες. Πρώτη φορά τους ακούσαμε στο Ough!Boom event στο Bios και από τότε έχουν αλλάξει πολλά. Ο ήχος τους έγινε πιο τζαμαριστός, οι μελωδίες απόκτησαν άλλη δυναμική, ο Η/Υ έχασε την πρωτοκαθεδρία στην σκηνή και η διάθεσή τους ξεπέρασε το 39,9 του αρχικού πυρετού. Οπλισμένοι με ηλεκτρικές κιθάρες, μαγικά πεταλάκια, ντραμς και ό,τι άλλο τους προκύψει, οι Monday Night Fever έρχονται αλλάξουν τα δεδομένα της διασκέδασης.

Wham Jah

Wham Jah δεν είναι το "Wake Me Up Before You Go-Go" σε dub remix. Θα μπορούσαν όμως να είναι οι ήχοι του στομαχιού που προσπαθεί να χωνέψει ένα τέτοιο πάντρεμα. Στην περίπτωση αυτή, το στομάχι δεν είναι άλλο από ένα οργιαστικό τρίο -που αποτελείται από τους Παύλο Γκούσιο (πνευστά, συνθεσάιζερ), Κωνσταντή Μιχαήλ (τύμπανα, ηλεκτρονικά) και Παναγιώτη Σπούλο (κιθάρα, φωνητικά)- το οποίο με urban-ritual χαρακτήρα αλέθει θόρυβο-πανκ, τζαζ και ψυχεδελικές λιχουδιές με βιομηχανικά avant toppings. Ποτέ το «προϊόν» δεν έχει την ίδια όψη, κι ας υπάρχουν μόνο δύο τελικές έξοδοι...

Horror Gallery by Ze Carrion

Το project του Ισπανού καλλιτέχνη Ze Carrion που θα παρουσιαστεί στο δεύτερο event του ough! στο Bios είναι μια συλλογή από πορτρέτα διάσημων εγκληματιών που «διηγούνται» ιστορίες για την κουλτούρα και την ιστορία, από τον πρηγούμενο αιώνα μέχρι σήμερα. Πρόσωπα απαγωγέων, βιαστών, δολοφόνων, ανθρώπων που προκαλούν τον τρόμο μόνο με το βλέμμα τους. Τα πρόσωπα είναι μεγεθυμένα, με μεγάλα μάτια και δυνατές εκφράσεις, όχι τόσο ρεαλιστικές, για να τονιστούν τα συναισθήματα και η ενέργεια του κάθε χαρακτήρα. Επειδή η περίπτωση του κάθε εγκληματία είναι ξεχωριστή, διαφορετική από των υπολοίπων, ο κάθε πίνακας έχει τη δικιά του δυναμική τεχνική, τη δικιά του δύναμη. Αυτά είναι πραγματικά τέρατα. Και τα τέρατα μπαίνουν βαθιά μέσα μας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ