Αποκάλυψη-βόμβα από το ΕΚΑΒ: Την ώρα που ενημέρωναν τον Τσίπρα υπήρχαν πάνω από 10 νεκροί - iefimerida.gr

Αποκάλυψη-βόμβα από το ΕΚΑΒ: Την ώρα που ενημέρωναν τον Τσίπρα υπήρχαν πάνω από 10 νεκροί

Μάτι-η επόμενη μέρα/Φωτογραφία: Eurokinissi/ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε μία συγκλονιστική αποκάλυψη για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, προχώρησε σήμερα, μιλώντας στον ρ/σ «Θέμα 104,6», ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΕΚΑΒ Γιώργος Μαθιόπουλος.

Όπως είπε, το ΕΚΑΒ είχε παραλάβει τους πρώτους νεκρούς μέχρι τις 22:30 το βράδυ της Δευτέρας! Υπενθυμίζεται πως η σύσκεψη στο αρχηγείο της Πυροσβεστικής με τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς, πραγματοποιήθηκε μετά τις 11:30 το βράδυ, και εκεί δεν έγινε καμία αναφορά για θύματα από την φωτιά.

«Από τις 20:41 που δόθηκε η πρώτη κλήση από την πυροσβεστική κατά διαστήματα έρχονταν πληροφορίες ότι βρέθηκαν 4 άτομα απανθρακωμένα. Εμείς τους πρώτους τέσσερις νεκρούς τους παραλάβαμε από τις 21:50 μέχρι τις 22:30», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μαθιόπουλος.

Όπως εξήγησε, «μετά σταμάτησε η παραλαβή νεκρών από το ΕΚΑΒ γιατί δόθηκε εντολή από το συντονιστικό κέντρο που ήταν όλοι οι υπουργοί και ο διευθυντής ιατρικής υπηρεσίας ΕΚΑΒ, καθώς ενεργοποιήθηκε το σχέδιο ανθρώπινων απωλειών έτσι ώστε να ταυτοποιούνται οι νεκροί».

Κατά τον κ. Μαθιόπουλο, «λογικά για να πήρε την εντολή ο διευθυντής ιατρικών υπηρεσιών (σ.σ. να σταματήσει η παραλαβή νεκρών από το ΕΚΑΒ), την εντολή έδωσε ο κ. Πολάκης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ