Δύο φέτες από τον εγκέφαλο του Αινστάιν σε έκθεση στο Λονδίνο - iefimerida.gr

Δύο φέτες από τον εγκέφαλο του Αινστάιν σε έκθεση στο Λονδίνο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια πρωτότυπη έκθεση με τίτλο «Εγκέφαλοι: Το Μυαλό σαν Ύλη ανοίγει τις πύλες της στο Λονδίνο με βασικό έκθεμα δύο κομμάτια από τον εγκέφαλο του Άλμπερτ Αινστάιν

Ο Αινστάιν μετά το θάνατό του το 1955 είχε αποτεφρωθεί όμως ο εγκέφαλός του είχε διατηρηθεί και τεμαχιστεί από τον παθολόγο Τόμας Χάρβεϊ ο οποίος ισχυρίζεται πως το έκανε με τη σχετική συγκατάθεση του γιου του Αινστάιν.

Ο Τόμας διαίρεσε τον εγκέφαλο του Άινσταϊν (που είναι παραδόξως σχετικά μικρός σε όγκο) σε 240 κομματάκια τα οποία φύλασσε στο σπίτι του σε ξεχωριστά βαζάκια με φορμαλδεΰδη. Από αυτά δώρισε 46 κομματάκια σε έναν φίλο του γιατρό που με τη σειρά του τα δώρισε στο μουσείο της Φιλαδέλφεια από όπου προέρχονται και τα δύο κομματάκια που περιλαμβάνει η έκθεση στην Βρετανία.

Η έκθεση θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και τμήμα από τον εγκέφαλο της σουφραζέτας Έλεν Γκάρντενερ, αλλά και τα αρχαιότερα κομμάτια εγκεφάλου του κόσμου που προέρχονται από Αιγύπτιους

Δύο φέτες από τον εγκέφαλο του Αινστάιν σε έκθεση στο Λονδίνο  | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ