Τι έγραφε ο καθηγητής Δημήτρης Τσάτσος για την πολιτική ευθύνη -Ενα κείμενο που έγινε viral - iefimerida.gr

Τι έγραφε ο καθηγητής Δημήτρης Τσάτσος για την πολιτική ευθύνη -Ενα κείμενο που έγινε viral

Ο αείμνηστος Συνταγματολόγος Δημήτρης Τσάτσος /Φωτογραφία: Εurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την περασμένη Παρασκευή ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο τόνισε ότι «αναλαμβάνω την πολιτική ευθύνη για την τραγωδία».

Ωστόσο, αυτή η ανάληψη δεν συνοδεύτηκε από παραιτήσεις και πολλοί χρήστες των social media ανέτρεξαν σε αποσπάσματα από το βιβλίο του αείμνηστου Συνταγματολόγου Δημήτρη Τσάτσου «περί πολιτικής ευθύνης».

Η μελέτη «περί πολιτικής ευθύνης» του Δημήτρη Τσάτσου είναι του έτους 1993 και στη σελίδα 309 ο συνταγματολόγος γράφει ότι η ομολογία πολιτικής ευθύνης συνολικά της Κυβέρνησης «συνεπάγεται, την πτώση, την παραίτηση της Κυβέρνησης».

Το απόσπασμα από το βιβλίο του «Συνταγματικό Δίκαιο» συνδέεται με την πρόσφατη ανάληψη ευθύνης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για τις φονικές φωτιές στην Αττική όταν είπε «Θέλω να αναλάβω ακέραια, ενώπιον του υπουργικού συμβουλίου, αλλά και ενώπιον του ελληνικού λαού, την πολιτική ευθύνη για την τραγωδία».

Τι έγραφε ο καθηγητής Δημήτρης Τσάτσος για την πολιτική ευθύνη -Ενα κείμενο που έγινε viral | iefimerida.gr 0

Κι εδώ το άρθρο 84, το οποίο συνδέεται με την ανάληψη πολιτικής ευθύνης και από τις παραγράφους 2 έως την παράγραφο 7 -κατά την άποψη του Δημήτρη Τσάτσου- ερμηνεύει πώς οργανώνεται η πτώση, η παραίτηση της κυβέρνησης ως αποτέλεσμα της ομολογίας πολιτικής ευθύνης.

Διαβάστε τι αναφέρει το άρθρο 85 του Συντάγματος της Ελλάδας:

Τι έγραφε ο καθηγητής Δημήτρης Τσάτσος για την πολιτική ευθύνη -Ενα κείμενο που έγινε viral | iefimerida.gr 1

Διαβάστε το άρθρο 84, το οποίο συνδέεται με την ανάληψη πολιτικής ευθύνης και από τις παραγράφους 2 έως την παράγραφο 7 -κατά την άποψη του Δημήτρη Τσάτσου- ερμηνεύει πώς οργανώνεται η πτώση, η παραίτηση της κυβέρνησης ως αποτέλεσμα της ομολογίας πολιτικής ευθύνης.

Τι έγραφε ο καθηγητής Δημήτρης Τσάτσος για την πολιτική ευθύνη -Ενα κείμενο που έγινε viral | iefimerida.gr 2
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ