Ζιμπάμπουε: Ο 94χρονος Μουγκάμπε θέλει ήττα της «στρατιωτικής κυβέρνησης» στις εκλογές - iefimerida.gr

Ζιμπάμπουε: Ο 94χρονος Μουγκάμπε θέλει ήττα της «στρατιωτικής κυβέρνησης» στις εκλογές

Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μία ημέρα πριν από την διεξαγωγή των πρώτων εκλογών από την εκδίωξη -με ένα εκ των πραγμάτων πραξικόπημα- του πρώην προέδρου της Ζιμπάμπουε, Ρόμπερτ Μουγκάμπε, ο 94χρονος πρώην πρόεδρος, δήλωσε ότι ελπίζει η πρώην σύμμαχοί του στην “στρατιωτική κυβέρνηση” θα χάσουν τις εκλογές.

Η 37χρονη περίοδος της εξουσίας του Μουγκάμπε έφτασε στο τέλος της, όταν ο ίδιος, αναγκάστηκε να παραιτηθεί τον περασμένο Νοέμβριο.

Ο Μουγκάμπε δήλωσε σήμερα από την έπαυλή του στην Χαράρε, ότι η κυβέρνηση του προέδρου Έμερσον Μνανγκαγκούα, είναι αντισυνταγματική, ενώ η εξουσία της επιβάλλεται με τα όπλα.

Στις αυριανές εκλογές, ο 75χρονος Μνανγκαγκούα (μακροχρόνιος σύμμαχος του Μουγκάμπε) θα έρθει αντιμέτωπος με τον 40χρονο Νέλσον Τσαμίσα, έναν δικηγόρο και πάστορα, που φιλοδοξεί να γίνει ο νέος ηγέτης της Ζιμπάμπουε.

Πηγή: AΠΕ/ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ζιμπάμπουε Μουγκάμπε
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ