Η φωτιά κατέστρεψε το Λύρειο Ιδρυμα -65 ορφανά παιδιά χωρίς στέγη [εικόνες] - iefimerida.gr

Η φωτιά κατέστρεψε το Λύρειο Ιδρυμα -65 ορφανά παιδιά χωρίς στέγη [εικόνες]

Λύρειο Ιδρυμα/Φωτογραφία: Eurokinissi/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Θύμα της πύρινης λαίλαπας που κατέπνιξε την ανατολική Αττική και στοίχισε τη ζωή τουλάχιστον σε 87 ανθρώπους, έπεσε και το Λύρειο Παιδικό Ίδρυμα, στον Νέο Βουτζά.

Το Λύρειο φιλοξενεί 65 ορφανά παιδιά, τα οποία αυτή τη στιγμή έχουν μείνει χωρίς στέγη.

Οι υπεύθυνοι του Ιδρύματος απευθύνουν έκκληση για βοήθεια, προκειμένου τα άτυχα παιδιά να ξαναβρούν καταφύγιο. Το κτίριο έχει κριθεί ακατάλληλο, αφού εκτός από σοβαρές ζημιές που έχει υποστεί το κτίσμα, υπάρχουν και εξίσου σοβαρά και μεγάλα προβλήματα στην ύδρευση και την ηλεκτροδότηση.

Σημειώνεται ότι οι υπεύθυνοι του Ιδρύματος είχαν επικοινωνήσει αρχικά με τον ιδιοκτήτη του μοναδικού ξενοδοχείου στο Μάτι, το οποίο δεν υπέστη ζημιές από τις φονικές πυρκαγιές προκειμένου να φιλοξενήσει 20-25 παιδιά στις εγκαταστάσεις του, δεδομένου ότι θα παραμείνει κλειστό.

Ωστόσο, το αίτημα προσωρινής φιλοξενίας αντιμετωπίστηκε αρνητικά, προς έκπληξη των αρμόδιων, και τώρα αναζητούν εναλλακτική λύση για το πρόβλημα που είναι ζωτικής σημασίας και για την ψυχολογία των μικρών παιδιών μετά το σοκ που έχουν υποστεί.

Η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος, αποφάσισε σήμερα την οικονομική ενίσχυση του πληγέντος από την πυρκαγιά Λύρειου Ορφανοτροφείου, με το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ.

Η φωτιά κατέστρεψε το Λύρειο Ιδρυμα -65 ορφανά παιδιά χωρίς στέγη [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Η φωτιά κατέστρεψε το Λύρειο Ιδρυμα -65 ορφανά παιδιά χωρίς στέγη [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Η φωτιά κατέστρεψε το Λύρειο Ιδρυμα -65 ορφανά παιδιά χωρίς στέγη [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Η φωτιά κατέστρεψε το Λύρειο Ιδρυμα -65 ορφανά παιδιά χωρίς στέγη [εικόνες] | iefimerida.gr 3
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ