Γιούνκερ: «Η έξοδος οποιασδήποτε χώρας από το ευρώ θα ήταν καταστροφική» - iefimerida.gr

Γιούνκερ: «Η έξοδος οποιασδήποτε χώρας από το ευρώ θα ήταν καταστροφική»

Eurogroup
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στις καταστροφικές συνέπειες από την έξοδο μιας χώρας από το ευρώ, επικεντρώθηκε ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος τόνισε πως μια έξοδος από το κοινό νόμισμα θα είχε νόημα τεχνικά, αλλά όχι πολιτικά.

Ωστόσο, σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης ο κ. Γιούνκερ είπε πως αναφορικά με την Ελλάδα από τεχνικής πλευράς, μια έξοδος της μπορεί να έκανε τη ζωή ευκολότερη για άλλες χώρες της ευρωζώνης.

Ο πρόεδρος του Eurogroup πρόσθεσε όμως ότι «ποτέ δεν ήμουν της άποψης ότι θα πρέπει μια χώρα να εγκαταλείψει την ευρωζώνη ή να βρεθεί σε μια θέση όπου να μπορεί εύκολα να βρεθεί στην πόρτα της εξόδου».

Στην ομιλία του ο κ. Γιούνκερ επέμεινε ότι λιτότητα και ανάπτυξη δεν είναι αντιφατικές έννοιες ενώ επεσήμανε πως «οι τακτικές ανάπτυξης που έχουν εισάγει οι χώρες της ευρωζώνης αυτή τη στιγμή, είναι ανεπαρκείς και θα πρέπει να ενισχυθούν» και προανήγγειλε ενίσχυση του «τείχους προστασίας» της ευρωζώνης στην επόμενη σύνοδο του Eurogroup.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ