«Κλαίει» ο Ζούκερμπεργκ: Πώς έχασε 19 δισ. δολάρια σε 2 ώρες - iefimerida.gr

«Κλαίει» ο Ζούκερμπεργκ: Πώς έχασε 19 δισ. δολάρια σε 2 ώρες

Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μπορεί να μην ξέρουμε πως είναι να χάνεις σχεδόν 20 δισεκατομμύρια δολάρια μέσα σε δύο ώρες, αλλά σίγουρα ο Μάρκ Ζούκερμπεργκ δεν θα είναι καθόλου χαρούμενος μετά από αυτή την εξέλιξη.

Συγκεκριμένα, ο ιδρυτής του Facebook είδε το τεράστιο ποσό των 18,8 δισ. δολαρίων να χάνεται εξαιτίας της δημοσίευσης των χαμηλών αποτελεσμάτων του β΄ τριμήνου που σημείωσε η εταιρία.

Συγκεκριμένα δύο ώρες μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, οι μετοχές της εταιρίας φαλίρισαν 16%, δηλάδή στα 181,89 δολάρια.

Μάλιστα το γεγονός ότι η μετοχή του Facebook υποχώρησε 167 δολάρια μετά το κλείσιμο της Wall Street είχε ως αποτέλεσμα όχι μόνο η περιουσία του Ζούκερμπεργκ να πέσει στα 63,6 δισ. (από τα 82,4) αλλά και να δει το όνομά του να πέφτει τέσσερις θέσεις από την λίστα του Forbes και από την τέταρτη θέση να πηγαίνει στην όγδοη.

Από την 4η θέση στην λίστα με τους πλουσιότερους ανθρώπους στην λίστα των Forbes... πήγε στην όγδοη!

Όσον αφορά τις κακές επιδόσεις β’ τριμήνου, φαίνεται πως η αύξηση εσόδων και ημερήσιων ενεργών χρηστών της εταιρείας δεν κατάφεραν να ανταποκριθούν στις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Να σημειωθεί επίσης πως αυτή η χασούρα έρχεται λίγο καιρό μετά το τεράστιο σκάνδαλο διαρροής προσωπικών στοιχείων δεκάδων χρηστών του στην Cambridge Analytica.

Τότε ο Ζουκερμπερκ είχε περάσει από απολογία τόσο ενώπιον του αμερικανικού Κογκρέσου όσο και ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ