Πανσέληνος και έκλειψη και κομήτης Χόντα -Τα περίεργα που θα συμβούν στον αποψινό ουρανό - iefimerida.gr

Πανσέληνος και έκλειψη και κομήτης Χόντα -Τα περίεργα που θα συμβούν στον αποψινό ουρανό

Ασυνήθιστη συνύπαρξη! φωτογραφία: pixabay
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένα αστρονομικό φαινόμενο, η έκλειψη της Σελήνης από την παρασκιά της Γης, θα λάβει χώρα λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής προς Σάββατο, βραδιά, με ολόγιομο φεγγάρι.

Καλοκαιρινή πανσέληνος απόψε και παράλληλα όσοι στρέψουν τα μάτια στον ουρανό θα δούν και το φαινόμενο της έκληψης σελήνης που θα είναι ορατό από τη χώρα μας.

Το φαινόμενο θα διαρκέσει 4 ώρες

Η έκλειψη της παρασκιάς, που θα διαρκέσει συνολικά περίπου τέσσερις ώρες και 20 λεπτά, θα αρχίσει στις 00:34 ώρα Ελλάδας, θα κορυφωθεί στις 02:43 και θα λήξει στις 04:53. Το σκοτείνιασμα θα συμβεί στο βόρειο (άνω) μέρος της Σελήνης.

Οι εκλείψεις της παρασκιάς είναι λιγότερο θεαματικές από τις κανονικές εκλείψεις της Σελήνης από τη σκιά της Γης και συχνά περνάνε απαρατήρητες από τους ανυποψίαστους παρατηρητές, καθώς το σκοτείνιασμα του φεγγαριού είναι μερικό και όχι ολικό.
Πάντως, όπως αναφέρουν οι ειδικοί, η συγκεκριμένη έκλειψη παρασκιάς αναμένεται να είναι αρκετά έντονη, καθώς το φεγγάρι θα εισχωρήσει πολύ μέσα στην παρασκιά και θα περάσει «ξυστά» από τη σκιά της Γης, πράγμα που θα κάνει το φαινόμενο πιο αισθητό από άλλες εκλείψεις παρασκιάς στο παρελθόν.

Πανσέληνος και έκλειψη και κομήτης Χόντα -Τα περίεργα που θα συμβούν στον αποψινό ουρανό | iefimerida.gr 0

Θα περάσει από κοντά μας και ένας κομήτης

Η πανσέληνος απόψε σημειώνεται στις 02:33 ώρα Ελλάδας , βραδιά κατά την οποία θα περάσει στην κοντινότερη απόστασή του από τη Γη και ο ασυνήθιστος πράσινου χρώματος κομήτης 45Ρ/Χόντα, ο οποίος θα είναι ορατός με κιάλια ή μικρά τηλεσκόπια.
Μία καλοκαιρινή βραδιά, που καιρού επιτρέποντος, θα αποζημιώσει όσους στρέφουν τα ματια στον ουρανό.

Πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Πανσέληνος έκλειψη κομήτης
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ