Το νέο κτίριο της Ακαδημίας Αθηνών θα θυμίζει... ανοιχτό βιβλίο [εικόνες] - iefimerida.gr

Το νέο κτίριο της Ακαδημίας Αθηνών θα θυμίζει... ανοιχτό βιβλίο [εικόνες]

Ακαδημία Αθηνών
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εδώ και πολλά χρόνια το οικόπεδο στη συμβολή των οδών Βησσαρίωνος και Σίνα παρέμενε κενό. Στις διπλανές πολυκατοικίες «επιβίωναν» μόνο τα ίχνη ενός νεοκλασσικού το οποίο έδωσε τη θέση του σε ένα πάρκινγκ. Τώρα, η Ακαδημία Αθηνών που είναι κάτοχος του οικοπέδου σχεδιάζει την ανέγερση ενός νέου κτιρίου που το σχέδιο του θα παραπέμπει σε...ανοιχτό βιβλίο.

Ο συμβολισμός πίσω από το σχέδιο έχει άμεση σχέση με το «άνοιγμα προς τη γνώση» και επιδιώκει να δώσει ένα αέρα εκσυγχρονισμού και εξωστρέφειας σε ένα θεσμό που εδώ και δεκαετίες θεωρείται κλειστό κλαμπ διανοουμένων.

Το οικόπεδο στο οποίο θα χτιστεί το πολυώροφο κτίριο βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από τα κτίρια της Αθηναϊκής Τριλογίας (Πανεπιστήμιο, Βιβλιοθήκη, Ακαδημία), ωστόσο το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων θεώρησε πως η πρωτότυπη και δυναμική αρχιτεκτονική πρόταση εντάσσεται ομαλά στο ιστορικό περιβάλλον. Έτσι η αρχιτεκτονική μελέτη εγκρίθηκε ομόφωνα ανοίγοντας το δρόμο προς την ανέγερση του κτιρίου.

Στόχος της Ακαδημίας είναι να στεγάσει στο κτίριο αυτό ορισμένες από τις λειτουργίες της, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα ένα από τα ελάχιστα ελεύθερα σημεία του ιστορικού κέντρου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ