Ξυλοκόπησαν, βίασαν και σκότωσαν 74χρονη στο Ρέθυμνο για 1.460 ευρώ - iefimerida.gr

Ξυλοκόπησαν, βίασαν και σκότωσαν 74χρονη στο Ρέθυμνο για 1.460 ευρώ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το δρόμο για τις φυλακές πήραν οι δύο νεαροί, που κατηγορούνται για τη δολοφονία της 74χρονης Ελένης Πολιουδάκη, που έγινε τα ξημερώματα της 13ης Ιανουαρίου μέσα στο ίδιο της το σπίτι στον Σταυρωμένο.

Ο 28χρονος ρεθυμνιώτης και ο 23χρονος Ρουμάνος μεταφέρθηκαν το πρωί του Σαββάτου στο δικαστικό μέγαρο Ρεθύμνου, όπου επί επτά ώρες περίπου περιέγραφαν με λεπτομέρειες όλα όσα έγιναν τη νύχτα κατά την οποία αποφάσισαν να εισβάλουν στο σπίτι της οικογένειας Πολιουδάκη με σκοπό τη ληστεία και τελικά κατέληξαν στη δολοφονία της άτυχης ηλικιωμένης γυναίκας.

Σύμφωνα με το goodnet.gr, στο δικαστικό μέγαρο Ρεθύμνου από νωρίς συγκεντρώθηκαν δεκάδες συγγενείς και συγχωριανοί της Ελένης Πολιουδάκη, οι οποίοι θέλησαν να δουν από κοντά τους δύο δράστες. Ωστόσο, η ΕΛ.ΑΣ. είχε φροντίσει για την ύπαρξη αστυνομικής δύναμης στα δικαστήρια, ενώ μετά το τέλος της απολογίας των δύο αντρών και την προφυλάκιση τους, ο 23χρονος και 28χρονος φυγαδεύτηκαν από την πίσω πόρτα του κτιρίου, προκειμένου να αποφευχθούν αντιδράσεις σε βάρος τους.

Για τέσσερις περίπου ώρες απολογούνταν ο 28χρονος ρεθυμνιώτης, ο οποίος κατηγορείται για την ανθρωποκτονία, τη ληστεία και το βιασμό της 74χρονης. Ο 28χρονος δήλωσε μετανιωμένος ενώπιον της ανακρίτριας Ρεθύμνου και υποστήριξε για μία ακόμα φορά ότι ο ίδιος πήγε στο σπίτι της οικογένειας Πολιουδάκη, προκειμένου, όπως είπε, να βοηθήσει τον 23χρονο φίλο του, που του είχε προτείνει να πάνε στο σπίτι, επειδή γνώριζε, ότι η οικογένεια έχει οικονομική επιφάνεια.

Ο 28χρονος περιέγραψε τον τρόπο με τον οποίο μπήκαν οι δύο άντρες στο σπίτι, με τον 23χρονο να χρησιμοποιεί ένα καλώδιο κεραίας για να κατέβει από την ταράτσα στο μπαλκόνι. Στη συνέχεια, ενώ ο ίδιος νωρίτερα κρατούσε τσίλιες, ο 23χρονος συνεργός του τον ειδοποίησε και μπήκε και αυτός στο σπίτι της άτυχης γυναίκας.

Υποστήριξε ότι ο συνεργός του ήταν αυτός που έδεσε, φίμωσε και κακοποίησε με ένα αντικείμενο την 74χρονη ενώ ο ίδιος έψαχνε σε διάφορους χώρους του σπιτιού για να βρει χρήματα. Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι οι δύο άντρες έφυγαν από το μπαλκόνι, όταν άκουσαν το κουδούνι του σπιτιού να χτυπάει. Να θυμίσουμε ότι ο γείτονας της ηλικιωμένης είχε ακούσει θόρυβο και είχε πάει να ελέγξει αν γίνεται κάτι ύποπτο, όμως επειδή δεν πήρε απάντηση επέστρεψε στο δικό του σπίτι.

Οι δύο άντρες βρήκαν στο σπίτι περίπου 1.460 ευρώ, τα οποία μοιράστηκαν την επόμενη ημέρα, όπως είπαν στις δικαστικές αρχές.

Από την πλευρά του, ο 23χρονος Ρουμάνος επίσης περιέγραψε όσα έγιναν από νωρίς το απόγευμα, οπότε βρισκόταν στην ίδια παρέα με τον 28χρονο. Είπε, ωστόσο, ο συνεργός του τού πρότεινε να πάνε στο σπίτι της ηλικιωμένης για να τη ληστέψουν και είπε ακόμα πως ο 28χρονος φίμωσε και έδεσε την άτυχη 74χρονη, όσο ο ίδιος την κρατούσε ακινητοποιημένη στο κρεβάτι της. Ισχυρίστηκε ότι πρόθεσή τους δεν ήταν να σκοτώσουν την 74χρονη, αλλά μόνο να τη ληστέψουν και υποστήριξε ότι φεύγοντας από το σπίτι, πιο συγκεκριμένα από το μπαλκόνι, άκουσε την άτυχη γυναίκα να κάνει θόρυβο, άρα υποστήριξε πως ήταν ακόμα ζωντανή.

Ο 23χρονος υποστήριξε στην ανακρίτρια ότι έχοντας καταναλώσει αρκετή ποσότητα αλκοόλ ήταν πολύ ζαλισμένος και δεν θυμόταν πολλά από όσα είχαν γίνει. Είπε πως μετάνιωσε για όσα έγιναν, ενώ τόσο ο ίδιος όσο και ο 28χρονος αρνήθηκαν πως είχαν εισβάλει στο σπίτι της οικογένειας Πολιουδάκη στις αρχές Οκτωβρίου, οπότε και είχε γίνει μία ακόμα κλοπή.

Οι δύο άντρες δεν κατάφεραν να βρουν δικηγόρο και όπως προβλέπει ο νόμος το δικαστήριο τους διόρισε συνηγόρους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ