Συγκλονίζουν οι συγγενείς & φίλοι -Αναζητούν τους δικούς τους στο νεκροτομείο - iefimerida.gr

Συγκλονίζουν οι συγγενείς & φίλοι -Αναζητούν τους δικούς τους στο νεκροτομείο

Συγκλονίζουν οι συγγενείς που αναζητούν τους δικούς τους ακόμα και στο νεκροτομείο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Γεμάτοι αγωνία συγγενείς θυμάτων, αλλά και αγνοουμένων από τη φωτιά σε Μάτι και Ραφήνα μεταβαίνουν στο νεκροτομείο στο Γουδί.

Απελπισμένοι άνθρωποι που έζησαν στιγμές πόνου μαθαίνοντας πως οι δικοί τους έχασαν τη ζωή τους στην τραγωδία στο Μάτι και άλλοι γεμάτοι αγωνία καθώς οι συγγενείς τους δεν έχουν δώσει σημεία ζωής από το απόγευμα της μαύρης Δευτέρας πηγαίνουν στο νεκροτομείο.


Εκεί θα γίνει η διαδικασία της ταυτοποίησης των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στην πυρκαγιά. Η διαδικασία ταυτοποίησης θα γίνει μέσω της μεθόδου του DNA.

Συγκλονίζουν οι συγγενείς & φίλοι -Αναζητούν τους δικούς τους στο νεκροτομείο  | iefimerida.gr 0

«Ο γιος μου αγνοείται, αλλά ξέρω ότι έχει πνιγεί»

Τραγικές είναι οι φιγούρες των συγγενών που καταφθάνουν στο νεκροτομείο. Ο πατέρας του 25χρονου Βίκτωρα Μίχα, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν κατά τη διάρκεια της φωτιάς, είπε πως επικρατεί ένα μπάχαλο. «Ο γιος μου αγνοείται, αλλά ξέρω ότι πνίγηκε. Πήγαμε αρχικά στον Ευαγγελισμό άλλα δεν είχαν ιδέα για την ταυτοποίηση με τη μέθοδο του DNA. Τελικά έδωσα δείγμα εδώ. Ο γιος μου θεωρείται αγνοούμενος αλλά ξέρω ότι πνίγηκε», είπε ο τραγικός πατέρας.

Ο πατέρας του 25χρονου Βίκτωρα Μίχα
Ο 25χρονος Βίκτωρας Μίχας αγνοείται από τη Δευτέρα

Στο νεκροτομείο και η μητέρα 13χρονου που αγνοείται

Την πόρτα του νεκροτομείου πέρασε και η μητέρα του 13χρονου Δημήτρη Αλεξόπουλου με όση ψυχική δύναμη της έχει απομείνει πήγε στο νεκροτομείο όπου μεταφέρθηκαν κάποιες από τις σορούς των ατόμων που έχασαν τη ζωή τους στη φωτιά.
Η γυναίκα υπεβλήθη σε εξέταση DNA, ώστε να μάθει αν το παιδί είναι ανάμεσα στα θύματα.
Υπενθυμίζεται πως ο 13χρονος αγνοείται από τη Δευτερα στις 18.00 από το Μάτι όπου έφυγε με τους παππούδες του με το αμάξι του θείου του.

Συγκλονίζουν οι συγγενείς & φίλοι -Αναζητούν τους δικούς τους στο νεκροτομείο  | iefimerida.gr 3

Πήγαν στο νεκροτομείο μήπως αναγνωρίσουν τη φίλη τους

Επίσης την είσοδο του νεκροτομείο περάσαν οι φίλες της αγνοούμενης Στέλλας Χριστοφίδου. Εκείνες δεν μπορούν να υποβληθούν σε ταυτοποίηση DNA, αφού δεν αναζητούν κάποια συγγενή τους. Ωστόσο ήλπιζαν πως θα τις αφήσουν να δουν τις σορούς μήπως και αναγνωρίσουν τη φίλη τους.

Η αγνοούμενη Στέλλα Χριστοφίδου



Χθες μία από τις φίλες της η Ειρήνη Ρούσσου είχε πει «πήγαμε στο σπίτι ήταν ένα ερείπιο, δεν βρήκαμε τίποτα. Μας είπαν οι γείτονες ότι πήραν το αυτοκίνητο μαζί με μια ακόμα οικογένεια και έφυγαν. Προσπαθώ να βρω ένα Φόρντ στα αποκαΐδια. Αλλά δεν βρίσκω τίποτα. Και η οικογένειά της ψάχνει, με αυτοκίνητα με μηχανές, ψάχνουν όλοι. Ακόμα τίποτα».

Η Ειρήνη Ρούσσου αναζητά τη φίλη της Στέλλα Χριστοφίδου

Περίμενα να έρθει να με πάρει -Το αυτοκίνητο βρέθηκε καμμένο

Ενας φίλος τους αγνοούμενου Σπύρου Κάκαρη πήγε και αυτός στο νεκροτομείο. Ο 40χρονος που είχε υπηρετήσει στις ειδικές δυνάμεις θα πήγαινε το απόγευμα της Δευτέρας με το αυτοκίνητο της κοπέλας τους να πάρει ένα φίλο του, τον Χρήστο Μυλωνά. Δεν έφτασε ποτέ.

Ο 40χρονος Σπύρος Κάκαρης

Σήμερα ο Χρήστος Μυλωνάς μιλώντας στους δημοσιογράφους είπε πως το ΙΧ του φίλου βρέθηκε τρακαρισμένο και καμένο. Μάλιστα μέσα στο ΙΧ βρέθηκε και το σκυλί του απανθρακωμένο. Πληροφορίες αναφέρουν πως στο αυτοκίνητο μαζί με τον 40χρονο Κάκαρη ήταν και η κοπέλα του Αθηνά Κάραλη, το όνομα της οποίας βρίσκεται και αυτό στη λίστα με τους αγνοούμενους. Μάλιστα η κόρη της απηύθυνε έκκληση σε όποιον μπορεί να γνωρίζει κάτι.

Η Αθηνά Κάραλη

Ηρθα να αναγνωρίσω τη σορό της μητέρας μου -Πνίγηκε στο Μάτι

Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία της Γιούλης Μάλενου, η οποία πήγε στο νεκροτομείο για να αναγνωρίσει τη σορό της μητέρας της Βασιλικής Παλιούρα 73 ετών, η οποία παραθέριζε στο Μάτι. Μαζί της ήταν και η 13χρονη εγγονή της, η οποία διασώθηκε.

Σοκαρισμένη η κυρία Μάλενου και με τρεμάμενη φωνή περιέγραψε στους δημοσιογράφους πως η μητέρα της πνίγηκε στη θάλασσα της Αργυράς Ακτής.

«Ηρθα να αναγνωρίσω τη σορό της μητέρας μου. Χθες πνίγηκε στο Μάτι, στην Αργυρά Ακτή.
Εφυγε με την ανιψιά μου, την εγγονή της που παραθέριζαν στο εξοχικό μας όταν έπιασε πολύ πυκνός καπνός και έπιασε και φωτιά και ο κήπος της πολυκατοικίας που μένανε.
Φύγανε προσπαθώντας να σωθούνε. Αλλοι έφυγαν αριστερά δεξιά. Αυτοί είχαν την ατυχία να πάνε δεξιά. Εφτασαν σε ένα σημείο που υπήρχε μία καφετέρια που φλεγόταν η στέγη της, ενώ ήταν συγκεντρωμένος κόσμος στα πόδια ουσιαστικά της φλεγόμενης οροφής, στην άκρη της θάλασσας. Οταν η στέγη κατέρρευσε ο κόσμος που ήταν ο μισός μέσα στο νερό αναγκάστηκε να αρχίσει να κολυμπάει για να απομακρυνθεί από τα συντρίμμια που φλεγόντουσαν».

Οι γονείς μου βρέθηκαν νεκροί, αγκαλιασμένοι

Ενα ακόμα κομμάτι στο παζλ της τραγωδίας στο Μάτι συμπληρώθηκε στο νεκροτομείο με τον κύριο Στέλιο Μάσχα να δίνει δείγμα DNA για την ταυτοποίηση των νεκρών γονιών του.

Οπως είπε ο κ.Μάσχας οι γονείς του βρέθηκαν λίγα μέτρα μακριά από το σπίτι που διέμεναν, νεκροί, αγκαλιασμένοι.
Οπως είπε ο ίδιος στους δημοσιογράφους οι γονείς του προσπάθησαν να διαφύγουν, αλλά η μητέρα είχε κινητικά προβλήματα και δεν τα κατάφεραν.

«Ηρθα για να δώσω DNA για την ταυτοποίηση για τους γονείς μου, τους οποίους τους βρήκαν στο κτήμα απανθρακωμένους και τους δύο.
Προσπάθησαν να φύγουν. Είχαν προχωρήσει 15-20 μέτρα από το σπιτάκι στο οποία διέμεναν, αλλά δεν τα κατάφεραν και τους πρόλαβε η φωτιά.
Είχε κινητικά προβλήματα η μητέρα μου.
Τους βρήκαν αγκαλιασμένους».

Στο νεκροτομείο αναμένεται να φθάσουν και άλλοι συγγενείς θυμάτων και αγνοουμένων προκειμένου να συνεχιστεί η ταυτοποίηση των σορών που εντοπίστηκαν σε διάφορα σημεία στο Μάτι, μετά το πέρασμα της πυρκαγιάς.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ