Χρήστος Χωμενίδης: «Δεν ήθελα να γίνω συγγραφέας -Hθελα να γίνω πρωθυπουργός» - iefimerida.gr

Χρήστος Χωμενίδης: «Δεν ήθελα να γίνω συγγραφέας -Hθελα να γίνω πρωθυπουργός»

O Χρήστος Χωμενίδης. Φωτογραφία: Πάνος Μάλλιαρης
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Χρήστος Χωμενίδης είναι ένας, μάλλον, χαρούμενος άνθρωπος. Ισως γιατί του αρέσει να ζει μέσα στα πράγματα, να παρατηρεί τη ζωή, να την βάζει στα βιβλία του και, κυρίως, να την μοιράζεται με την κόρη του... Με αφορμή τη συνέντευξη που έδωσε στο Bovary.gr, o συγγραφέας σχολιάζει τις φωτιές στην ανατολική Αττική και τι πραγματικά σημαίνει η απώλεια για όσους μένουν πίσω.

«Το εθνικό πένθος και η ενασχόληση με το τραγικό γεγονός μοιραία κάποια στιγμή φθίνει, γιατί κάτι άλλο θα το αντικαταστήσει. Κι εμείς κάποια στιγμή θα απομακρυνθούμε, ενώ οι άνθρωποι που έχουν υποστεί τη συμφορά, όταν κρυώσει η πληγή τότε θα καταλάβουν τι πράγματι έχει συμβεί. Οι άνθρωποι στους οποίους συμβαίνουν τέτοια γεγονότα μένουν μετέωροι.

Οταν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα συμβεί κάτι στη ζωή σου και από εκεί που ήταν όλα καλά γίνονται όλα σκατά, κινδυνεύεις να μπεις σε μια κατάσταση ατέρμονου πένθους.

Οταν φύγουν τα φώτα και η κοινωνία στρέψει αλλού το βλέμμα της, αυτοί οι άνθρωποι μένουν μόνοι. Και τότε πρέπει να τους νοιαστούμε...

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Χρήστου Χωμενίδη στη Μυρτώ Λοβέρδου, στο Bovary.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Χρήστος Χωμενίδης συνέντευξη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ