Ο Ψινάκης εξηγεί γιατί είχε... εξαφανιστεί στις φωτιές: 'Η κάθεσαι και δουλεύεις, ή κάνεις δηλώσεις - iefimerida.gr

Ο Ψινάκης εξηγεί γιατί είχε... εξαφανιστεί στις φωτιές: 'Η κάθεσαι και δουλεύεις, ή κάνεις δηλώσεις

Ο Ηλίας Ψινάκης μιλά για την πυρκαγιά σε Μάτι και Νέο Βουτζά
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Χρειάζεται σοβαρότητα και σεβασμός στην αντιμετώπιση των πραγμάτων. Ή κάθεσαι και δουλεύεις ή κάνεις δηλώσεις παντού» δήλωσε ο δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Ant1, ο δήμαρχος Μαραθώνα δήλωσε επίσης: «Ψάχνουμε πόσοι είναι οι νεκροί και οι αγνοούμενοι, παράλληλα συνεργαζόμαστε με τα υπουργεία για να αποκατασταθούν οι ζημιές το ταχύτερο και πρόσθεσε: «έχω 40 αγνοούμενους να βρω, μέχρι τις 5 το πρωί υπήρχαν 40 αγνοούμενοι. Όταν θρηνούμε θύματα χρειάζεται από όλους σοβαρότητα», συμπληρώνοντας ότι υπήρξε συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς και τα υπουργεία και κάνοντας λόγο για εξαιρετικά ακραίες συνθήκες κατά την εκδήλωση της πυρκαγιάς.

Μέχρι την ακτή έφτασε η πυρκαγιά που άφησε πίσω της τουλάχιστον 81 νεκρούς



Παράλληλα, τόνισε πως σύμφωνα με εκτιμήσει, περίπου τα 2.000 από τα 3.000 σπίτια στο Μάτι και το Νέο Βουτζά έχουν καταστραφεί, μερικώς ή πλήρως, από την πυρκαγιά. «Το δικό μου σπίτι άναψε αμέσως, κάηκε σε δευτερόλεπτα. Δεν πρόλαβε η μητέρα μου να πάει από την κουζίνα στο σαλόνι. Ήταν αέρας 8 μποφόρ σε περιοχές με πεύκα, είναι σαν να βάζεις το σεσουάρ στο τζάκι. Δεν προλαβαίνεις να κάνεις εκκένωση, προσπαθείς να μην καείς», επεσήμανε ο Ηλίας Ψινάκης.

Η πυροσβεστική Υπηρεσία προσπαθεί να εντοπίσει επιζώντες και νεκρούς μέσα στις στάχτες

«Για να μην δημιουργούνται λάθος εντυπώσεις, την εντολή εκκένωσης την δίνει μόνο το ΥΠΕΣ και η Πυροσβεστική. Πρέπει να ξέρουμε ποιος είναι ο επικεφαλής, διότι σκεφθείτε τι θα γινόταν αν έδινε ο καθένας τις δικές του εντολές, θα είχαμε μεγαλύτερη τραγωδία», ανέφερε στον ΑΝΤ1.

Όσο για τον δήμαρχο Ραφήνας – Πικερμίου, δήλωσε: «έχετε μπερδευτεί διότι κάνει συνέχεια δηλώσεις ο Δήμαρχος Ραφήνας, που δεν είναι του Δήμου του η εν λόγω περιοχή, το Μάτι και ο Νέος Βουτζάς, όπου είναι οι μεγαλύτερες καταστροφές».

Φωτογραφίες: AP

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ