Ανεβαίνει ο τραγικός απολογισμός στην Ιαπωνία -Τουλάχιστον 80 νεκροί από τον καύσωνα - iefimerida.gr

Ανεβαίνει ο τραγικός απολογισμός στην Ιαπωνία -Τουλάχιστον 80 νεκροί από τον καύσωνα

Τουλάχιστον 80 οι νεκροί από τον καύσωνα στην Ιαπωνία (Φωτογραφία: AP/ Koji Sasahara)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε τουλάχιστον 80 νεκρούς ανεβαίνει ο τραγικός απολογισμός του φονικού καύσωνα που πλήττει την Ιαπωνία τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, ενώ τουλάχιστον 35.000 μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία.

Η περασμένη εβδομάδα ήταν η πιο φονική, καθώς η θερμοκρασία ξεπέρασε τους 35 βαθμούς Κελσίου υπό σκιά, με αποτέλεσμα να καταγραφούν 65 θάνατοι. Αλλοι 15 άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους τις προηγούμενες δύο εβδομάδες.

Η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική, εξαιτίας της θερμοκρασίας που κυμαίνεται από 35 έως 40 βαθμούς Κελσίου αλλά και του ποσοστού υγρασίας, που ξεπερνά το 80%.

«Καταγράφεται άνευ προηγούμενου ζέστη σε πολλές περιοχές» εξήγησε ο Μοτοάκι Τακεκάουα, αξιωματούχος της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας. «Το κύμα ζέστης είναι φονικό και εκτιμάμε ότι πρόκειται για φυσική καταστροφή», συμπλήρωσε.

Οι περισσότεροι νεκροί είναι ηλικιωμένοι, αλλά ανάμεσά τους βρίσκονται και παιδιά, όπως ένας 6χρονος που κατέρρευσε επειδή η τάξη του δεν κλιματιζόταν επαρκώς.

Πηγή: ΑΠΕ/ AFP

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ιαπωνία καύσωνας νεκροί
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ