Τραγωδία: Αυτοί είναι οι αγνοούμενοι από τις φωτιές σε Μάτι και Ραφήνα [εικόνες] - iefimerida.gr

Τραγωδία: Αυτοί είναι οι αγνοούμενοι από τις φωτιές σε Μάτι και Ραφήνα [εικόνες]

Συγγενείς και φίλοι αναζητούν τα αγαπημένα τους πρόσωπα μετά την πυρκαγιά
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια ανοιχτή ψηφιακή βάση δεδομένων για τους αγνοούμενους των καταστροφικών πυρκαγιών, κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο.

Στην βάση αυτή, μπορεί ο καθένας να ανεβάσει μια φωτογραφία του δικού του ανθρώπου που αναζητά μετά τις φονικές πυρκαγιές που σημειώθηκαν χθες στην ανατολική Αττική.

Τραγωδία: Αυτοί είναι οι αγνοούμενοι από τις φωτιές σε Μάτι και Ραφήνα [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Προς το παρόν, στην βάση υπάρχουν 34 άτομα που αναζητούνται. Να σημειωθεί ότι δεν πρόκειται για κάποια επίσημη καταγραφή αλλά για μια ιδιωτική πρωτοβουλία προκειμένου οι άνθρωποι που με αγωνία ψάχνουν τα δικά τους πρόσωπα να μπορέσουν να τους βρουν.

Επίσης, δεν υπάρχει ακριβής αριθμός των αγνοουμένων. Αν και η πυροσβεστική έχει ζητήσει να γίνονται δηλώσεις των αγνοουμένων στο 199. Ωστόσο, παρά τη λειτουργία του αριθμού, επικρατεί αλαλούμ στους πολίτες που απευθύνονται σε διαφορετικούς φορείς για να μάθουν πληροφορίες για τα δικά τους άτομα, με αποτέλεσμα ουδείς να έχει ξεκάθαρη εικόνα για τον αριθμό των αγνοουμένων.

Δήλωση αγνοουμένων από τις πληγείσες από την #πυρκαγιά περιοχές, καλώντας στο 199. pic.twitter.com/LVBV4AwZFi

Από νωρίς σήμερα πάντως, συγγενείς και φίλοι των αγνοουμένων απευθύνουν έκκληση και μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προκειμένου να βρουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Η Μαρία Μεγαγιάννη προσπαθεί από το πρωί να εντοπίσει τους ανθρώπους της, με τους οποίους επικοινώνησε για τελευταία φορά στις 7:00 το απόγευμα της Δευτέρας.

Στην ανάρτησή της έγραψε: «Αγνοούνται από χθες το απόγευμα στις 7! Στην περιοχή της Ραφήνας! Σας παρακαλώ πολύ οποίος γνωρίζει κάτι ας επικοινωνήσει μαζί μου».





Άλλη μία περίπτωση είναι αυτή που κοινοποίησε το μέλος του facebook Chryss Tass και απευθύνει έκκληση για τον εντοπισμό των συγγενών της που αγνοούνται από εχθές στο Μάτι Αττικής.


Στην ανάρτησή της γράφει πως η κόρη του Γρηγόρη Φύτρου που αγνοείται βρέθηκε νεκρή.

Βοηθήστε μας!!!!! SOS!!!! Αγνοούνται από εχθές στις 6 από το Ματι Αττικής. Γρηγόρης Φυτρος ετών 54 κ ο γιος Ανδρέας Φυτρος ετων 11. Βρέθηκε νεκρή η κόρη 14 ετών Εβίτα Φυτρου. Κοινοποιήστε παιδιά αγνοούνται. Βοηθήστε μας».

Σε μία ακόμη ανάρτηση, κάποιος αναζητά τον αδερφό του που αγνοείται από χθες στην φωτιά στο Μάτι.

Σε μία ακόμη περίπτωση αναζητείται μια κυρία που τα ίχνη της εξαφανίστηκαν όταν με τον σύζυγο και το παιδί της προσπαθούσαν να σωθούν από τις φλόγες στο Μάτι.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ