Μαρτυρίες τραυματιών -Κολυμπούσα 5 ώρες, είδα μια νεκρή στη θάλασσα - iefimerida.gr

Μαρτυρίες τραυματιών -Κολυμπούσα 5 ώρες, είδα μια νεκρή στη θάλασσα

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες των τραυματιών στο Σεισμανόγλειο
ΙΑΣΩΝ ΠΙΠΙΝΗΣ

Συγκλονιστικές μαρτυρίες ανθρώπων που κινδύνευσε η ζωή τους από την φονική πυρκαγιά στην Αττική και κατάφεραν να σωθούν, κατέγραψε το iefimerida στο Σισμανόγλειο, όπου παραμένουν 26 τραυματίες.

Η κ. Σταυρούλα 50 χρόνων εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο Σισμανόγλειο, όπου την βρήκαμε και μας μίλησε για τη μάχη που έδωσε για να σωθεί. Η ίδια, όπως λέει βούτηξε στη θάλασσα για να σωθεί και παρασύρθηκε από τα κύματα. Κολύμπησε για 5 ώρες μέχρι να την βρει αργά τη νύχτα ένα καϊκι και την έσωσε. Επισημαίνει πάντως, πως μέχρι τις 5 το απόγευμα δεν υπήρχε στην παραλία στο Μάτι ούτε αστυνομικοί, ούτε πυροσβέστες και ο κόσμος προσπαθούσε μόνος του να σωθεί.

«Κολυμπούσα για 5 ώρες, για να γλιτώσω», είπε η κυρία Σταυρούλα



«Κολύμπησα 5 ώρες - είδα μια νεκρή κοπέλα»

«Η φωτιά ήρθε από πίσω μας και μας έριξε στην θάλασσα. Στο Μάτι. Ήρθε ένας κύριος, ενώ η παραλία είχε γεμίσει κόσμο, τουρίστες, εθελοντής πρέπει να ήταν και φωνάζει: Μπείτε στη θάλασσα! Μπήκαμε στην θάλασσα Και στην θάλασσα καιγόσουν. Είχε και παιδάκια. Ήταν 5 το απόγευμα. Δεν είχε έρθει ούτε πυροσβεστική ούτε αστυνομία. Για πολύ ώρα δεν είχε έρθει. Μετά έπιασε κάτι σαν ωστικό κύμα που μας έβγαλε στα ανοικτά. Εμένα ένα καϊκι με βρήκε 11 η ώρα το βράδυ στα ανοικτά. Κολυμπούσα για 5 ώρες. Με βρήκε το καϊκι Σπύρος. Μετά βγήκαν και άλλα καικια. Με ρωτούσαν, έχει άλλους; Είπα έχει πολλούς και πείτε σε καϊκια και σκάφη να βγουν», δηλώνει στο iefimerida η κ. Σταυρούλα.
Η ίδια γυναίκα επισημαίνει πως είδε δίπλα της στο καϊκι που την έσωσε μια νεκρή κοπέλα. «Ήμασταν πολλά άτομα (που κολυμπούσαμε). Ήταν μια οικογένεια με παιδιά, μια γιαγιά. Η οικογένεια με τα παιδιά ανέβηκαν στο καϊκι μου. Ανέβασαν όμως και έναν νεκρό στο καϊκι μου. Μια κοπέλα, είδα τα πόδια της».

Σισμανόγλειο: Νοσηλεύονται 26 άτομα – 4 νεκροί

Στο Σισμανόγλειο από χθες το βράδυ διακομίστηκαν συνολικά 59 άτομα με εγκαύματα και άλλα προβλήματα υγείας, όπως καρδιολογικά και αναπνευστικά. Από αυτούς, σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου, παραμένουν για νοσηλεία 26 άτομα, ενώ στο νοσοκομείο έφθασαν και 4 σοροί, από τους οποίους οι δυο έχουν αναγνωριστεί.
Η κ. Παναγοπούλου 70 ετών, εξήγησε στο iefimerida ότι η φωτιά τους πλησίασε ξαφνικά και άρχισε να τρέχει πανικόβλητη, προσπαθώντας να σώσει και τον ηλικιωμένο σύζυγο της. Η ίδια υπέστη εγκαύματα και με δάκρυα στα μάτια μιλάει για τις δύσκολες στιγμές που έζησε.
«Όρμησε μια φωτιά. Τόσο ξαφνικά που δεν προλάβαμε να καταλάβουμε κάτι. Όταν είδα την φωτιά φώναζα στον άνδρα μου, γρήγορα στο αυτοκίνητο! Μέχρι να έρθει το αυτοκίνητο εγκλωβιστήκαμε στην φωτιά. Κάηκε και το αυτοκίνητο. Βγήκαμε έξω. Άρχισα να τρέχω και να κουβαλάω και τον σύζυγο» δηλώνει στο iefimerida η κ. Παναγοπούλου.

Με δάκρυα στα μάτια η κ.Παναγοπούλου έλεγε  «Κάηκα στα πόδια, προσπάθησα να τρέξω»

«Κάηκα στα πόδια, προσπάθησα να τρέξω»

Συγκλονιστική είναι η αφήγηση και μιας νεαρής κοπέλας που συναντήσαμε μαζί με τον πατέρα της στα εξωτερικά ιατρεία του Σισμανογλείου. Και οι δύο βρίσκονταν στο Μάτι, στην οδό Περικλέους όταν την κύκλωσαν οι φλόγες.
«Οι φλόγες ήταν γύρω μας. Μαζί μας έτρεχαν πολλοί άνθρωποι. Περπατούσαν άνθρωποι φλεγόμενοι … Έτρεχα για να σωθώ, ήμουν στην οδό Περικλέους στο Μάτι. Κάηκα στα πόδια, έχω υποστεί εγκαύματα στα πόδια. Κάηκα ενώ προσπαθούσα να τρέξω να σωθώ».

«26 νοσηλεύονται – 3 θα διακομιστούν σε άλλο νοσοκομείο»

Όπως δήλωσε στο iefimerida ο διοικητής του Σισμανογλείου Μανώλης Κουταλάς, στο νοσοκομείο παραμένουν 26 άτομα, από τα οποία οι τρεις θα διακομιστούν σε άλλο νοσοκομείο. «Οι τραυματίες είναι σε μια καλή γενικά κατάσταση. Είναι εγκαύματα, καρδιολογικά, πνευμονολογικά. Θα κοιτάξουμε να διακομίσουμε τρία περιστατικά τα οποία χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα λόγω των πιο σοβαρών εγκαυμάτων που έχουν. Θα τους πάμε σε πιο εξειδικευμένο κέντρο. Υπάρχουν και ψυχολόγοι για να υποστηρίξουν όλη αυτην την διαδικασία, πιστεύουμε ότι είμαστε σε θέση να το ελέγξουμε» τονίζει ο κ. Μανώλης Κουταλάς.

Μαρτυρίες τραυματιών -Κολυμπούσα 5 ώρες, είδα μια νεκρή στη θάλασσα | iefimerida.gr 2
26 τραυματίες παραμένουν στο Σισμανόγλειο
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ