«Λιώνει» από τον φονικό καύσωνα η Ιαπωνία: 65 νεκροί σε μια εβδομάδα [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

«Λιώνει» από τον φονικό καύσωνα η Ιαπωνία: 65 νεκροί σε μια εβδομάδα [εικόνες & βίντεο]

Το θερμόμετρο ξεπέρασε τους 40 στο κέντρο του Τόκιο (Φωτογραφία: ΑΡ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τουλάχιστον 65 άνθρωποι έχασαν τις ζωές τους σε διάστημα μιας εβδομάδας λόγω του «πρωτοφανούς» κύματος καύσωνα που σαρώνει την Ιαπωνία με την μετεωρολογική υπηρεσία της χώρς να κάνει λόγο για «φυσική καταστροφή».

22.647 άνθρωποι έχουν διακομιστεί σε νοσοκομεία με θερμοπληξία, σχεδόν οι μισοί εξ’ αυτών είναι ηλικιωμένοι.

«Λιώνει» από τον φονικό καύσωνα η Ιαπωνία: 65 νεκροί σε μια εβδομάδα [εικόνες & βίντεο]  | iefimerida.gr 0
«Λιώνει» από τον φονικό καύσωνα η Ιαπωνία: 65 νεκροί σε μια εβδομάδα [εικόνες & βίντεο]  | iefimerida.gr 1

Κι ο καύσωνας δεν δείχνει να υποχωρεί. Χθες ο υδράργυρος έδειξε 41,1 βαθμούς Κελσίου στην πόλη Κουμαγκάγια -πρόκειται για την υψηλότερη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί ποτέ στη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου- ενώ για πρώτη φορά το θερμόμετρο ξεπέρασε τους 40 βαθμούς στο κέντρο του Τόκιου. Δυσοίωνες οι προβλέψεις των μετεωρολόγων: τουλάχιστον μέχρι τις αρχές Αυγούστου ο υδράργυρος δεν αναμένεται να πέσει κάτω από τους 35 βαθμούς.

Βίντεο: YouTube/euronews

Μια γυναίκα 91 ετών βρέθηκε νεκρή σε χωράφι, ενώ άλλες δύο ηλικιωμένες πέθαναν από θερμοπληξία στα σπίτια τους σε περιοχές βόρεια του Τόκιο.

Οι Αρχές αποφάσισαν να παρατείνουν τις σχολικές διακοπές για να προστατεύσουν τους μαθητές καθώς λιγότερα από τα μισά δημόσια σχολεία διαθέτουν κλιματισμό.

«Λιώνει» από τον φονικό καύσωνα η Ιαπωνία: 65 νεκροί σε μια εβδομάδα [εικόνες & βίντεο]  | iefimerida.gr 2

Παράλληλα προειδοποιούν τους πολίτες να πίνουν άφθονο νερό, να ξεκουράζονται συχνά και να προτιμούν τους κλιματιζόμενους χώρους.

Το κύμα καύσωνα ήρθε μετά από σφοδρές βροχοπτώσεις που σάρωσαν περιοχές της δυτικής και κεντρικής Ιαπωνίας με φονικές πλημμύρες και κατολισθήσεις, οι οποίες στοίχισαν τη ζωή σε πάνω από 220 ανθρώπους. Πολλοί από τους κατοίκους στις πληγείσες περιοχές ζουν σε σπίτια που έχουν υποστεί καταστροφές ή πρόχειρα καταφύγια κι ως εκ τούτου ο κίνδυνος θερμοπληξίας είναι αυξημένος.

«Λιώνει» από τον φονικό καύσωνα η Ιαπωνία: 65 νεκροί σε μια εβδομάδα [εικόνες & βίντεο]  | iefimerida.gr 3
«Λιώνει» από τον φονικό καύσωνα η Ιαπωνία: 65 νεκροί σε μια εβδομάδα [εικόνες & βίντεο]  | iefimerida.gr 4
«Λιώνει» από τον φονικό καύσωνα η Ιαπωνία: 65 νεκροί σε μια εβδομάδα [εικόνες & βίντεο]  | iefimerida.gr 5

Οι θερμοκρασίες-ρεκόρ φούντωσαν τις ανησυχίες για τους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα φιλοξενήσει το Τόκιο τον Ιούλιο και τον Αύγουστο του 2020. Η κυβερνήτης της πρωτεύουσας, Γιούρικο Κόικε, υποσχέθηκε ότι θα δοθεί η ίδια προτεραιότητα στην αντιμετώπιση του καύσωνα, όπως και στην ασφάλεια από τρομοκρατικές επιθέσεις. «Είναι εξίσου σημαντικό γιατί ο στόχος μας είναι να προστατέψουμε και στις δύο περιπτώσεις τις ζωές των ανθρώπων», είπε, παρομοιάζοντας το καλοκαίρι στη χώρα της με το να ζει κανείς σε μια σάουνα.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ιαπωνία καύσωνας
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ