Αρνούνται οι περιφερειάρχες να δεχθούν τους λαθρομετανάστες στον τόπο τους - iefimerida.gr

Αρνούνται οι περιφερειάρχες να δεχθούν τους λαθρομετανάστες στον τόπο τους

Αρνούνται οι περιφερειάρχες να δεχθούν τους λαθρομετανάστες στον τόπο τους
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η ερώτηση «Γιατί να έρθουν εδώ και να μην πάνε αλλού» ακούστηκε πολλές φορές χθες, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που είχε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη με τους περιφερειάρχες για το θέμα της δημιουργίας Κέντρων Κράτησης Λαθρομεταναστών σε διάφορες περιοχές ανά την Ελλάδα.

Οπως γράφεται σήμερα στην εφημερίδα «Τα Νέα», η άποψη που κυριάρχησε, κυρίως ανάμεσα στους περιφερειάρχες από τους οποίους ζητήθηκε η συναίνεση για την κατασκευή των κέντρων στις περιοχές τους, ήταν γιατί δεν ξεκινά η κατασκευή των εν λόγω κέντρων από το Λεκανοπέδιο, αφού ούτως ή άλλως η Αθήνα είναι η πόλη που αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο πρόβλημα.

Η άποψη αυτή, πάντως, έγινε αποδεκτή από τον περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Σγουρό, θεωρώντας ότι είναι και αυτός ένας τρόπος για να πεισθούν οι υπόλοιποι περιφερειάρχες για την αποτελεσματικότητα του μέτρου και να το υιοθετήσουν στη συνέχεια.

Εντονα αρνητική στάση κράτησαν οι περιφερειάρχες Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, και Δυτικής Ελλάδος, Απόστολος Κατσιφάρας, καθώς και ο αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Ευθύμιος Φωτόπουλος.

Ο κ. Χρυσοχοϊδης πάντως διευκρίνισε πως τα κέντρα θα κατασκευασθούν παρά τις όποιες αντιδράσεις και στην περίπτωση που οι περιφέρειες, εντός μία εβδομάδας, δεν υποβάλουν τις προτάσεις τους η χωροθέτηση των χωρών κράτησης θα διευθετηθεί με νομοθετική ρύθμιση.

Το κόστος κατασκευής το χωρών κράτησης υπολογίζεται ότι θα φθάσει τα 250 εκ. ευρώ, τα οποία και θα προέλθουν από κοινοτικούς πόρους.

Στη σύσκεψη τονίστηκαν, επίσης, τα ανταποδοτικά οικονομικά οφέλη που θα υπάρξουν για τις τοπικές κοινωνίες από τη λειτουργία των κέντρων αυτών, καθώς και νέες θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν και κάθε μήνα θα «πέφτουν» 600.000 ευρώ στην τοπική κοινωνία.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ