Η ΕΕ θα πληρώνει κράτη-μέλη με 6.000 ευρώ ανά άτομο εάν δέχονται διασωθέντες μετανάστες - iefimerida.gr

Η ΕΕ θα πληρώνει κράτη-μέλη με 6.000 ευρώ ανά άτομο εάν δέχονται διασωθέντες μετανάστες

Διάσωση μεταναστών στις ακτές της Ισπανίας/Φωτογραφία: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι Βρυξέλλες θα προσφέρουν στις κυβερνήσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης 6.000 ευρώ για κάθε μετανάστη που θα παίρνουν από τα πλοία που έχουν «κολλήσει» στη Μεσόγειο σύμφωνα με τους Financial Times.

Το σχέδιο των Βρυξελλών σύμφωνα με την εφημερίδα αποσκοπεί στο να μετριάσει την πίεση που ασκεί η Ιταλία και η νέα κυβέρνηση στο μεταναστευτικό. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα δημοσιεύσει σήμερα προτάσεις της σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να περιοριστεί η ροή των μεταναστών που εισέρχονται στην Ευρώπη.

Αυτές περιλαμβάνουν οικονομική βοήθεια και δημιουργία «ελεγχόμενων κέντρων» για τα κράτη μέλη που συμφωνούν να τα συστήσουν στην επικράτειά τους τονίζεται στο σχετικό δημοσίευμα.

Η Επιτροπή θα πληρώσει επίσης κυβερνήσεις για έως και 500 μετανάστες που θα διασώσουν από κάθε σκάφος που βρίσκεται στην θάλασσα.

Η Ισπανία είναι πιθανόν να πάρει την περισσότερη στήριξη, έχοντας μέχρι τώρα διασώσει πάνω από 1.200 μετανάστες.

Προσφέροντας οικονομικά κίνητρα στις χώρες, οι Βρυξέλλες ελπίζουν να πείσουν την κυβέρνηση της Ιταλίας να κάνει περισσότερα ως προς την διαδικασία στήριξης των μεταναστών.

Ο ακρογωνιαίος λίθος αυτού του σχεδίου περιλαμβάνει τα κράτη πρώτης γραμμής που δημιουργούν «ελεγχόμενα κέντρα» στο έδαφός τους για να διεκπεραιώνουν τις αιτήσεις ασύλου και να επαναπροωθούν στις πατρίδες τους όσους αποτύχουν να πάρουν άσυλο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ μετανάστες διάσωση πληρωμή ΕΕ FT
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ