Τι πιστεύουν οι Ρώσοι για τις ΗΠΑ: Επιθετική χώρα, λέει το 75% - iefimerida.gr

Τι πιστεύουν οι Ρώσοι για τις ΗΠΑ: Επιθετική χώρα, λέει το 75%

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν με τον Ντόναλντ Τραμπ (Φωτογραφία: AP/ Pablo Martinez Monsivais)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η συντριπτική πλειονότητα των Ρώσων χαρακτηρίζουν τις ΗΠΑ επιθετική χώρα και πιστεύουν ότι παρεμβαίνει στα εσωτερικά άλλων κρατών. Ομως, πάνω από τους μισούς θέλουν καλύτερη συνεργασία Ουάσινγκτον- Μόσχας.

Αυτά είναι μεταξύ άλλων τα συμπεράσματα δημοσκόπησης του Εθνικού Κέντρου Μελέτης Κοινής Γνώμης. Σύμφωνα με αυτή, το 86% των Ρώσων πιστεύουν ότι οι ΗΠΑ παρεμβαίνουν στις εσωτερικές υποθέσεις άλλων κρατών, το 75% τις χαρακτηρίζει επιθετική χώρα και το 68% ως χώρα με επιρροή. Παράλληλα το76% θεωρεί ότι οι ΗΠΑ έχουν αναπτυγμένη επιστήμη και το 57% ότι έχει υψηλό βιοτικό επίπεδο.

Αξιολογώντας τις σχέσεις των δύο χωρών, το 39% των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι υπάρχει ένταση μεταξύ Μόσχας και Ουάσινγκτον, το 29% χαρακτηρίζει ψυχρές τις σχέσεις και το 15% εχθρικές. Μόνο το 8% εκτιμά ότι οι δύο χώρες έχουν κανονικές και ήρεμες σχέσεις, ενώ το 1-2% πιστεύει ότι είναι φιλικές.

Ομως, το 55% θεωρεί ότι πρέπει να ενισχυθεί η συνεργασία των δύο πλευρών στα ζητήματα ασφαλείας, το 52% ότι πρέπει να αποκατασταθούν οι πολιτικοί δεσμοί των δύο χωρών και το 54% να ενεργοποιηθούν οι πολιτιστικές σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ.

Οσο για τη συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, στο Ελσίνκι, το 48% δεν πιστεύει ότι αυτή θα επιφέρει αλλαγές στις σχέσεις των δύο χωρών, ενώ την αισιοδοξία ότι αυτές θα βελτιωθούν εκφράζει το 38%.

Πηγή: ΑΠΕ/ TASS

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΡΩΣΙΑ ΗΠΑ Δημοσκόπηση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ