Λύθηκε το πρόβλημα στα ΑΤΜ - Χρέωναν και λεφτά δεν έδιναν - iefimerida.gr

Λύθηκε το πρόβλημα στα ΑΤΜ - Χρέωναν και λεφτά δεν έδιναν

Λύθηκε το πρόβλημα με τις αναλήψεις από ΑΤΜ - Χρέωναν και λεφτά δεν έδιναν
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τέλος στην αγωνία των πολιτών φαίνεται να βάζει η επίλυση του προβλήματος στις αναλήψεις μετρητών από τα ΑΤΜ μέσω του διατραπεζικού συστήματος ΔΙΑΣ.

Χθες για αρκετές ώρες πολλά ΑΤΜ δεν «εξυπηρετούσαν» τους πολίτες, αφού και χρήματα δεν τους έδιναν και έδειχναν να χρεώνουν το λογαριασμό τους. Το αποτέλεσμα ήταν να προκληθεί πανικός σε αρκετούς καταθέτες.

Τελικά το πρόβλημα επιδιορθώθηκε και ήδη σε ποσοστό 80% των περιπτώσεων, οι λογαριασμοί των συναλλασσόμενων που έκαναν αναλήψεις απεικονίζουν πλέον το πραγματικό ποσό που έχουν. Μέσα στις επόμενες ώρες η βλάβη στο σύστημα να αποκατασταθεί στο 100%.

Το συγκεκριμένο πρόβλημα απασχόλησε περίπου 10.000 συναλλασσομένους και όχι πολύ περισσότερους, όπως ειπώθηκε αρχικά, αφού στατιστικά οι αναλήψεις μέσω του ΔΙΑΣ αποτελούν μόνον το 3% του συνόλου των αναλήψεων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ