Μαραθώνια συνάντηση πολιτικών αρχηγών στα Σκόπια για το δημοψήφισμα -Σε τι έχουν συμφωνήσει - iefimerida.gr

Μαραθώνια συνάντηση πολιτικών αρχηγών στα Σκόπια για το δημοψήφισμα -Σε τι έχουν συμφωνήσει

Ο Ζόραν Ζάεφ (Φωτογραφία: AP/ Boris Grdanoski)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε μαραθώνιο έχει εξελιχθεί η νέα συνάντηση πολιτικών αρχηγών στα Σκόπια, με αντικείμενο και το δημοψήφισμα για τη συμφωνία που επετεύχθη με την Αθήνα για το ονοματολογικό.

Από τις 9 το πρωί (τοπική ώρα), ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ, ηγέτης του SDSM και οι αρχηγοί των VMRO, DUI και Besa, Χρίστιαν Μίτσκοσκι, Αλί Αχμέτι και Μπιλάλ Κασάμι αντίστοιχα, κάνουν διαβουλεύσεις.

Επειτα από περίπου 6 ώρες, ο Ζάεφ έκανε δήλωση για τα σημεία στα οποία κατέληξαν σε συμφωνία. Ετσι, οι επόμενες εκλογές στην ΠΓΔΜ θα γίνουν από υπηρεσιακή κυβέρνηση. Ακόμη, ο πρωθυπουργός της χώρας είπε ότι υπήρξε συμφωνία για τη σύνθεση της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής και για τη χρηματοδότηση των κομμάτων.

Μετά τη δήλωση του Ζάεφ, οι μετέχοντες στη σύσκεψη άρχισαν ξανά τις συζητήσεις, για το ερώτημα, την ημερομηνία διεξαγωγής και τον χαρακτήρα του δημοψηφίσματος για τη συμφωνία.

«Οι τρεις συναντήσεις των πολιτικών αρχηγών απαίτησαν ενέργεια, υπομονή και σοφία. Δώσαμε τα χέρια και εκφράσαμε κατανόηση σε πολλά ζητήματα», δήλωσε ο Ζάεφ, ο οποίος ανέφερε ακόμη ότι υπήρξε συμφωνία να κλείσουν σήμερα όλα τα θέματα και να μην υπάρξει νέα συνάντηση.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Τετάρτη, έπειτα από την πρώτη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, ο Ζάεφ είχε δηλώσει ότι ερώτημα που προωθεί ο ίδιος για το δημοψήφισμα είναι «Είστε υπέρ της ένταξης σε ΕΕ και ΝΑΤΟ με την αποδοχή της συμφωνίας μεταξύ της “Μακεδονίας” και της Ελλάδας;»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ζόραν Ζάεφ ΠΓΔΜ δημοψήφισμα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ