ΥΠΕΞ: Πράξη πατριωτισμού η παραχώρηση του οικοπέδου από τη Μονή Κύκκου στην Ελλάδα - iefimerida.gr

ΥΠΕΞ: Πράξη πατριωτισμού η παραχώρηση του οικοπέδου από τη Μονή Κύκκου στην Ελλάδα

Το υπουργείο Εξωτερικών/Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ευγνωμοσύνη της Ελλάδας για την απόφαση της Ιεράς Μονής Κύκκου να παραχωρήσει οικόπεδο για την ανέγερση της πρεσβείας στη Λευκωσία εκφράζει το υπουργείο Εξωτερικών.

Σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείο Εξωτερικών επισημαίνονται τα εξής:

«Η Ελλάδα εκφράζει την ευγνωμοσύνη της προς τον Μητροπολίτη Κύκκου και Τηλλυρίας, Νικηφόρο, ο οποίος, ανεξαρτήτως δικαστικών διαδικασιών και με γνώμονα την αγάπη για τη μητέρα πατρίδα, αποφάσισε να προβεί στην διαδικασία εκ νέου παραχώρησης του οικοπέδου έναντι του Μετοχιού για την ανέγερση Πρεσβείας και Πρεσβευτικής κατοικίας της Ελλάδος.

Το εν λόγω οικόπεδο είχε ενταχθεί το 2012 στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) προκειμένου να εκποιηθεί, κατά παράβαση της σχετικής ρήτρας σύμφωνα με την οποία η Μονή είχε αρχικά παραχωρήσει το οικόπεδο για τον συγκεκριμένο σκοπό.

Περαιτέρω, χαιρετίζουμε την απόφαση της Ιεράς Μονής να σταθεί αρωγός στην υλοποίηση του σημαντικού αυτού έργου, συνεισφέροντας ένα σημαντικότατο χρηματικό ποσό.

Η αγάπη και η προσήλωση του Πανιερώτατου Μητροπολίτη Κύκκου και Τηλλυρίας, Νικηφόρου, και της Ιεράς Μονής της οποίας ηγείται, προς την μητέρα πατρίδα συνιστούν ένδειξη πατριωτισμού και μέριμνας για τα συμφέροντα και την ευημερία του Ελληνισμού απανταχού.»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΥΠΕΞ Μονή Κύκκου πρεσβεία παραχώρηση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ