Εφυγε από τη ζωή ο εμπνευστής του Μουσείου της Μπουμπουλίνας, Φίλιππος Δεμερτζής-Μπούμπουλης - iefimerida.gr

Εφυγε από τη ζωή ο εμπνευστής του Μουσείου της Μπουμπουλίνας, Φίλιππος Δεμερτζής-Μπούμπουλης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε ηλικία 63 ετών, έφυγε από τη ζωή ο Φίλιππος Δεμερτζής-Μπούμπουλης, ο οποίος άφησε πίσω του μία σπουδαία παρακαταθήκη, όχι μόνο για τις Σπέτσες, αλλά και για ολόκληρη τη χώρα.

Ο ίδιος, είχε βάλει στόχο ζωής -και τα κατάφερε- να κάνει Μουσείο το ιστορικό σπίτι της Λασκαρίνας Μπουμπουλίνας στο νησί των Σπετσών.

Έτσι, το 1990, εγκατέλειψε την καριέρα του στη ναυτιλία και εγκαταστάθηκε μόνιμα με την οικογένειά του στο ιστορικό νησί, όπου και ίδρυσε το Μουσείο της Μπουμπουλίνας.

Ο Φίλιππος Δεμερτζής–Μπούμπουλης, γιος του Χρήστου Δεμερτζή και της Ευφροσύνης Μπούμπουλη, γεννήθηκε το 1955 στην Αθήνα. Σπούδασε στην Αγγλία, Ναυπηγός Αρχιτέκτων και Μηχανολόγος Μηχανικός με Master στην εξόρυξη των θαλασσίων πετρελαίων, ενώ για μεγάλο διάστημα, εργάστηκε ως Αρχιμηχανικός σε διεθνή ναυτιλιακή εταιρεία.

Το Μουσείο της Μπουμπουλίνας τον αποχαιρέτησε με μία λιτή ανακοίνωση:

Με βαριά καρδιά και θλίψη θα θέλαμε να σας ανακοινώσουμε τον θάνατο του ιδρυτή του Μουσείου Μπουμπουλίνας, Φίλιππου Δεμερτζή-Μπούμπουλη. Μια τεράστια απώλεια για την οικογένειά του και το αγαπημένο του νησί, τις Σπέτσες.

με πληροφορίες από: ellinismos.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ