Ο επιστημονικός λόγος που οι άνδρες αναρρώνουν πιο γρήγορα από τη γρίπη σε σχέση με τις γυναίκες - iefimerida.gr

Ο επιστημονικός λόγος που οι άνδρες αναρρώνουν πιο γρήγορα από τη γρίπη σε σχέση με τις γυναίκες

Γυναίκα με πυρετό /Φωτογραφία: Shutterstock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι αρρώστιες δεν κοιτούν φύλο. Ή μήπως κοιτούν;

Όλοι μας μπορεί να κρυώσουμε ή να πάθουμε από ένα απλό συνάχι μέχρι μια πιο σοβαρή γρίπη. Αν και οι περισσότερες γυναίκες το ξεπερνούν μόνες τους, συχνά αναφερόμαστε με τον όρο «man flu», όταν οι άνδρες τείνουν να παραπονιούνται πώς αρρωσταίνουν.

Αν και έρευνες έχουν δείξει ότι οι άνδρες έχουν πιο αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα, μια νέα έρευνα έρχεται για να μας αποκαλύψει κάτι καινούριο. Όσον αφορά στη γρίπη, φαίνεται πώς υπάρχει επιστημονικός λόγος που οι άνδρες αναρρώνουν πιο γρήγορα από τις γυναίκες.

Ερευνητές από το Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health αποφάσισαν να μελετήσουν τις επιπτώσεις που έχει η γρίπη σε άνδρες και γυναίκες. Η μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο Biology of Sex Differences, αναφέρει ότι οι γυναίκες τείνουν να υποφέρουν πιο σοβαρά από τη γρίπη σε σχέση με τους άνδρες, χωρίς να είναι γνωστό ως τώρα ο λόγος.

Διαβάστε ποιος είναι ο επιστημονικός λόγος που οι άνδρες αναρρώνουν πιο γρήγορα από τη γρίπη σε σχέση με τις γυναίκες στο bovary.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ γρίπη άνδρες γυναίκες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ