Υπ. Ενέργειας Κύπρου: Οι γεωτρήσεις δεν θα επηρεαστούν από τις εξελίξεις στο Κυπριακό - iefimerida.gr

Υπ. Ενέργειας Κύπρου: Οι γεωτρήσεις δεν θα επηρεαστούν από τις εξελίξεις στο Κυπριακό

Ο Γιώργος Λακκοτρύπης (Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δύο γεωτρήσεις θα κάνει η Exxon-Mobil, στο 10 τεμάχιο της κυπριακής ΑΟΖ, το τελευταίο τρίμηνο του χρόνου, δήλωσε ο Γιώργος Λακκοτρύπης.

Η δεύτερη θα γίνει μετά την ολοκλήρωση της πρώτης, διευκρίνισε ο υπουργός Ενέργειας της Κύπρου, ενώ σημείωσε ότι ο σχετικός προγραμματισμός συνεχίζεται κανονικά, η εταιρεία εξασφαλίζει τις απαραίτητες άδειες και συμβάσεις, για να προχωρήσει στις γεωτρήσεις.

«Οι εξελίξεις στο Κυπριακό δεν θα επηρεάσουν το ενεργειακό μας πρόγραμμα», υπογράμμισε ο κ. Λακκοτρύπης, ενώ σχολιάζοντας δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», για διακριτικές πτήσεις αμερικανικών αεροσκαφών, ανέφερε:

«Λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα που χρειάζονται για να μπορέσουν να προχωρήσουν οι δύο γεωτρήσεις, χωρίς οποιαδήποτε απρόοπτα. Γι'αυτό το λόγο μάς βλέπετε δραστήριους και διπλωματικά, αλλά ακόμα πιο έντονα όσα πλησιάζει ο καιρός των συγκεκριμένων γεωτρήσεων».

Τέλος, για το αν θα υπάρξει νέος γύρος αδειοδοτήσεων, ο κ. Λακκοτρύπης, δήλωσε πως πάντοτε υπάρχουν οι σκέψεις ανάλογα με τις εξελίξεις, ενώ υπενθύμισε ότι ο τρίτος γύρος αδειοδότησης προέκυψε, μετά την ανακάλυψη του αιγυπτιακού κοιτάσματος Ζοr και διαφάνηκε το αυξημένο ενδιαφέρον των εταιρειών για την κυπριακή ΑΟΖ.

Πηγή: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ