Κουβέλης: Απόλυτα δικαιολογημένη η απέλαση των δύο Ρώσων διπλωματών - iefimerida.gr

Κουβέλης: Απόλυτα δικαιολογημένη η απέλαση των δύο Ρώσων διπλωματών

Ο Φώτης Κουβέλης (Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στις φυλακές Αδριανούπολης έχει ξεπεράσει τα όρια και τις διαστάσεις του αρχικού συμβάντος, με ευθύνη της τουρκικής πλευράς, δήλωσε ο Φώτης Κουβέλης.

Ο αναπληρωτής υπουργός Αμυνας, σε συνέντευξη στη Real, χαρακτήρισε ανεπίτρεπτο τον συμψηφισμό που επιχειρεί να κάνει η Αγκυρα, αμέσως και εμμέσως, αυτής της υπόθεσης με εκείνη των 8 Τούρκων στρατιωτικών.

«Σε καμία περίπτωση, η απελευθέρωση των δύο στελεχών μας δεν αποτελεί αντικείμενο συναλλαγής με τις τουρκικές Αρχές για την παράδοση των Τούρκων που πήραν πολιτικό άσυλο από την ελληνική Δικαιοσύνη», τόνισε και συμπλήρωσε: «Η Ελλάδα είναι μια χώρα που στηρίζεται και δρα στη βάση των κανόνων του δικαίου. Η παροχή πολιτικού ασύλου στους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς αποτελεί απόφαση της ανεξάρτητης ελληνικής Δικαιοσύνης και μόνον αυτής. Οι τουρκικές Αρχές πρέπει να κατανοήσουν ότι κανέναν δεν ωφελεί να προστίθενται βάρη στις επί μακρόν βεβαρημένες ελληνοτουρκικές σχέσεις».

Ακόμη, ο κ. Κουβέλης χαρακτήρισε απόλυτα δικαιολογημένη την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να απελάσει τους δύο Ρώσους διπλωμάτες, καθώς αυτή αφορούσε «σε ενέργειες επέμβασής τους στα εσωτερικά της χώρας μας». Ακόμη, εκτίμησε ότι το γεγονός αυτό και η ένταση που προέκυψε εξαιτίας του δεν θα έχει μακροχρόνιες επιπτώσεις στις σχέσεις των δύο χωρών.

Σε ερώτημα για το αν υπάρχει ενδεχόμενο να προχωρήσει η αγορά των δύο σύγχρονων φρεγατών από τη Γαλλία, ο αναπληρωτής υπουργός Αμυνας απάντησε:

«Η υπόθεση της απόκτησης από το Πολεμικό Ναυτικό νέων μονάδων αποτελεί ανάγκη, που είχε διαγνωστεί πριν από δέκα και πλέον χρόνια, ενώ η λύση που δόθηκε αποτυπώθηκε σε απόφαση του ΚΥΣΕΑ του 2009 προς την κατεύθυνση των σύγχρονων γαλλικών φρεγατών. Αυτή λοιπόν την απόφαση προσπαθούμε να υλοποιήσουμε και βρίσκονται σε εξέλιξη σχετικές συζητήσεις που αφορούν σε όλες τις πλευρές της υπόθεσης».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ