Μνούτσιν: Ο πρόεδρος Τραμπ υποστηρίζει την ανεξαρτησία της Fed - iefimerida.gr

Μνούτσιν: Ο πρόεδρος Τραμπ υποστηρίζει την ανεξαρτησία της Fed

O αμερικανός υπουργός Οικονομικών
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υποστηρίζει την ανεξαρτησία της Fed, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών της χώρας Στίβεν Μνούσιν.

«Στηρίζω πλήρως την ανεξαρτησία της Fed, όπως και ο πρόεδρος» φέρεται να είπε ο Μνούσιν στο περιθώριο της Συνόδου της G20 σε επίπεδο υπουργών Οικονομικών και κεντρικών τραπεζιτών στο Μπουένος Άιρες, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τραμπ αυτή τη βδομάδα εξέφρασε την αντίθεσή του με την πολιτική αύξησης των επιτοκίων που ακολουθεί η Fed, λέγοντας πως δεν είναι "χαρούμενος" με τις πρόσφατες αυξήσεις.

Στη συνέχεια μάλιστα δήλωσε πως «δεν μπορούσαν να τον ενδιαφέρουν λιγότερο» οι ανησυχίες ότι τα σχόλιά του θέτουν σε κίνδυνο την ανεξαρτησία της Fed από την πολιτική, γιατί, όπως είπε, οι θέσεις του για τα επιτόκια δεν έχουν αλλάξει από την περίοδο που δραστηριοποιούνταν ως επιχειρηματίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μνούσιν Τραμπ Fed ανεξαρτησία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ