Βούτσης: Τον Οκτώβριο θα κυκλοφορήσουν 4 τόμοι από τον φάκελο της Κύπρου με αυθεντικά ντοκουμέντα - iefimerida.gr

Βούτσης: Τον Οκτώβριο θα κυκλοφορήσουν 4 τόμοι από τον φάκελο της Κύπρου με αυθεντικά ντοκουμέντα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ανήμερα της θλιβερής επετείου της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο ο πρόεδρος της Βουλής ενημέρωσε τους δημοσιογράφους για την πρωτοβουλία του κοινοβουλίου όσον αφορά την δημοσιοποίηση του περίφημου φακέλου της Κύπρου.

Όπως ανέφερε ο Νίκος Βούτσης τον Οκτώβριο θα κυκλοφορήσουν τέσσερις πολυσέλιδοι τόμοι που αφορούν στον φάκελο της Κύπρου και θα περιλαμβάνουν αυθεντικά ντοκουμέντα της εποχής.

Ακόμη θα περιλαμβάνονται, τα πρακτικά της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου της 20ης Ιουλίου 1974, υπό τον πρωθυπουργό Αδαμάντιο Ανδρουτσόπουλο, όπου αποφασίζεται η κήρυξη γενικής επιστράτευση λόγω της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο.

Τα ντοκουμέντα αυτά βρέθηκαν ξεχασμένα πριν από μερικούς μήνες σε ένα δωμάτιο της Βουλής.

Στα πρακτικά περιλαμβάνεται και η πράξη υπουργικού συμβουλίου με τις υπογραφές των συμμετεχόντων στο υπουργικό συμβούλιο.

ρόκειται κυρίως για υλικό που συγκέντρωσε η εξεταστική επιτροπή της Βουλής που διερεύνησε την τραγική αυτή υπόθεση την περίοδο1986-1988. Το υλικό που θα δημοσιευθεί συνολικά θα είναι 32 τόμοι των 500-600 σελίδων ο καθένας. Σύμφωνα με τον κ. Βούτση θα ακολουθήσουν μερικές δεκάδες από τόμους τους επόμενους μήνες.

Στη Βουλή βρίσκονται σε συνεννόηση με τη Βουλή των Αντιπροσώπων της Κύπρου και στους τόμους θα υπάρξει κοινός πρόλογος των δύο Προέδρων, Νίκου Βούτση και Δημήτρη Συλλούρη. «Ελπίζω η πρωτοβουλία αυτή να γίνει αφορμή ώστε να ανοίξουν κι άλλα αρχεία, ατομικά, συλλογικά, υπηρεσιών και άλλων θεσμών», υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Βουλής, χαρακτηρίζοντας ηθική, πολιτική και ιστορική υποχρέωση την ανάδειξη και δημοσιοποίηση τέτοιων ιστορικών ντοκουμέντων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Νίκος Βούτσης ντοκουμέντα Κύπρος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ