Επίδειξη δύναμης από το Κρεμλίνο -Ρωσική υπερπαραγωγή για τα υπερόπλα του Πούτιν [βίντεο] - iefimerida.gr

Επίδειξη δύναμης από το Κρεμλίνο -Ρωσική υπερπαραγωγή για τα υπερόπλα του Πούτιν [βίντεο]

O  διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος Sarmat (Φωτογραφία: YouTube)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Λίγες μέρες μετά τη συνάντηση του Βλαντίμιρ Πούτιν με τον Ντόναλντ Τραμπ το Ρωσικό υπουργείο Άμυνας πλημμύρισε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με βίντεο από τις δοκιμές των νέων υπερόπλων της Μόσχας.

Διεθνή ΜΜΕ κάνουν λόγο για επίδειξη δύναμης από το Κρεμλίνο καθώς Ουάσιγκτον και Μόσχα ερίζουν για το πάνω χέρι μετά τη σύνοδο των δύο προέδρων στο Ελσίνκι. Την Τρίτη το ρωσικού ΥΠ ΑΜ άφησε με ανακοίνωσή του να εννοηθεί ότι είναι ανοικτό στην επανάληψη του διαλόγου με τις ΗΠΑ για τον έλεγχο των εξοπλισμών.

Αλλά ένα 24ωρο αργότερα αποσπάσματα των βίντεο προβλήθηκαν στο κεντρικό δελτίο ενός από τα βασικά κρατικά δίκτυα της Μόσχας, που έκανε λόγο όχι για επιθετικά όπλα, αλλά για μέσα που αποβλέπουν στη διασφάλιση της ειρήνης.

Στα βίντεο, μονταρισμένα σε στυλ που παραπέμπει στο Χόλιγουντ, διακρίνονται αρκετά από τα νέα οπλικά συστήματα που είχε αποκαλύψει ο Πούτιν τον περασμένο Μάρτιο και τα οποία δεν αποτελούν αποκύημα επιστημονικές φαντασίας, όπως επισημαίνουν ειδικοί, αλλά σε προχωρημένο στάδιο ανάπτυξης.

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τις δυτικές υπηρεσίες παρουσιάζουν οι εικόνες του νέου πυρηνοκίνητου πυραύλου Κρουζ, του Burevestnik και του υπερηχητικού πυραύλου Avangard.

Ο πυρηνοκίνητος πύραυλος κρουζ Burevestnik

Στο βίντεο του Burevestnik καταγράφεται η εκτόξευση του «ασταμάτητου», όπως τον χαρακτηρίζει η Μόσχα, πυραύλου από παραθαλάσσια μονάδα εκτόξευσης προς τον ωκεανό. Σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax η δοκιμή του πυραύλου έγινε για να απαντηθούν ερωτήσεις αναφορικά με τον σχεδιασμό του, προτού προχωρήσει το πρότζεκτ.

Προηγούμενες δοκιμές του Burevestnik έγιναν με κλασσικούς κινητήρες, καθώς φαίνεται ότι δεν είναι έτοιμος ο κινητήρας πυρηνικής ενέργειας.

O υπερηχητικός πύραυλος Avangard

Όσον αφορά τον Avangard, το βίντεο έδειξε την εκτόξευση του υπερηχητικού πυραύλου, αλλά δεν πρόσφερε παραπάνω πληροφορίες, καθώς τα πλάνα συνέχισαν σε κινούμενα σχέδια που κατέγραφαν την πορεία του καθώς και το πώς μπορεί να διαπεράσει τις εχθρικές αεράμυνες. Σύμφωνα με το ρωσικό ΥΠ ΑΜ οι πύραυλοι αυτοί θα μπορούν να αναπτύσσουν υπερηχητικές ταχύτητες και να αντέχουν σε εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες κατά την τελική προσέγγιση του στόχου, ενώ θα διατηρούν την ευελιξία τους και θα μπορούν να ελεγχθούν μέχρι να πλήξουν το στόχο.

O διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος Sarmat

Μεταξύ των οπλικών συστημάτων που παρουσιάστηκαν στο βίντεο, ήταν ο διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος Sarmat, ο υπερηχητικός πύραυλος Kinzhal, ένα όπλο λέιζερ ονόματι Peresvet και το νέο μη επανδρωμένο υποβρύχιο Poseidon.

O υπερηχητικός πύραυλος Kinzhal

To οπλικό σύστημα λέιζερ Peresvet

Οι Ρώσοι ερευνούν πιθανή διαρροή πληροφοριών για τα υπερηχητικά όπλα

Στο μεταξύ οι μυστικές υπηρεσίες της χώρας πραγματοποιούν έρευνες στη Ρωσική Διαστημική Υπηρεσία Roscosmos ς, για την πιθανή διαρροή απόρρητων πληροφοριών σχετικά με το πρόγραμμα των υπερηχητικών οπλικών συστημάτων σε δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών, όπως μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο το ρωσικό πρακτορείο TASS.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ