Spectator: «Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ πίνει το τζιν σαν νερό» - iefimerida.gr

Spectator: «Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ πίνει το τζιν σαν νερό»

Ο πρόεδρος της Κομισιόν
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πυρά κατά του «αλκοολικού» προέδρου της Κομισιόν, που «πίνει το τζιν σαν νερό», εξαπολύει ο γνωστός Γάλλος αρθρογράφος της «Liberation», Ζαν Κατρεμέρ λίγες μέρες μετά το ντόρο με τα παραπατήματα του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στη σύνοδο του ΝΑΤΟ.

Παρά τις διαψεύσεις του προέδρου της Επιτροπής ότι «το τσούζει» δεόντως και τις εξηγήσεις του περί χρόνιας ισχιαλγίας και κράμπας, ο επί χρόνια ανταποκριτής της γαλλικής εφημερίδας στις Βρυξέλλες σε άρθρο του στο βρετανικό περιοδικό “The Spectator” με τον... εύγλωττο τίτλο «Jean Claude Drunker» («Ζαν Κλωντ Πότης, αντί για «Γιούνκερ») λέει ότι στα κέντρα αποφάσεων της ΕΕ στη βελγική πρωτεύουσα είναι κοινό μυστικό η ακόρεστη δίψα του Γιούνκερ για το αλκοόλ.

Spectator: «Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ πίνει το τζιν σαν νερό» | iefimerida.gr 0

«Πολλοί στο Λουξεμβούργο, τις Βρυξέλλες και σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες μπορούν να καταθέσουν αρκετά παραδείγματα που ο Γιούνκερ ήταν πιωμένος». Ο Κατρεμέρ επικαλείται μάλιστα τη μαρτυρία ενός πρώην υπουργού, που φέρεται να του είπε: «Όταν ένας δικαστικός επιμελητής του πηγαίνει νερό στο υπουργικό συμβούλιο, όλοι ξέρουμε ότι είναι τζιν».

Όσον αφορά τα περί ισχιαλγίας, γράφει ο Γάλλος δημοσιογράφος: «Η εξήγηση αυτή δεν αντέχει σε ενδελεχή εξέταση. Αν ίσχυε, τότε ο Γιούνκερ θα υπέφερε από φρικτούς πόνους στη μέση, αλλά δεν έδειξε να αισθάνεται κάποια ενόχληση. Το βίντεο τον δείχνει να χαμογελά, να γελάει, να μιλά, να ασπάζεται τους εταίρους του που τον βοήθησαν να περπατήσει.

Η άλλη εξήγηση -και αυτό που υποθέτουν πάρα πολλοί στις Βρυξέλλες- είναι ότι του κ. Γιούνκερ του αρέσει κάπως παραπάνω το πιοτό. Πράγμα που αρνείται συνεχώς».

O Ζαν Κλοντ Γιούνκερ με τον Ούγγρο πρωθυπουργό Όρμπαν στη Ρίγα της Λετονίας το 2015 (Φωτογραφία αρχείου: ΑΡ)

Στη σύνοδο κορυφής του 2015 στη Ρίγα της Λετονίας ο Γιούνκερ είχε υποδεχθεί τον Ούγγρο πρωθυπουργό Βίκτορ Όρμπαν μ’ ένα παιχνιδιάρικο σκαμπιλάκι στο πρόσωπο φωνάζοντας: «έρχεται ο δικτάτορος», ενώ σε άλλη περίπτωση φίλησε τον Βέλγο πρωθυπουργό Σαρλ Μισέλ στην φαλάκρα του.

Και μολονότι αυτά τα αστεία αποδόθηκαν στον εύθυμο χαρακτήρα του Λουξεμβούργιου πολιτικού, κατά τον Κατρεμέρ εγείρουν αμφιβολίες για την υγεία του και κατά πόσον μπορεί να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του.

Υποστηρίζει δε ότι τα ηνία της Κομισιόν λόγω της αδυναμίας του Γιούνκερ έχουν περάσει στα χέρια του φιλόδοξου και μη εκλεγμένου Γερμανού συνεργάτη του, Μάρτιν Σελμάιρ, γνωστού ως «τέρας» λόγω των ωμών τακτικών του και επειδή μπορεί να εργάζεται επί πολλές ώρες. «Η χειροτέρευση της κατάστασης του Γιούνκερ σε συνδυασμό με την εξουσία του Σελμάιρ υποδηλώνει ένα ασυνήθιστο κόλπο με τον Πρόεδρο στο ρόλο μαριονέτας. Αν τραβήξουμε τα ποτισμένα με τζιν παραπετάσματα μπορεί να βρούμε ότι την πραγματική επιρροή ασκεί ο Σελμάιρ, ένας μη εκλεγμένος και ανεξέλεγκτος ευρωκράτης», σχολιάζει δηκτικά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ