Ο Φρανσουά Ολάντ ονειρεύεται να επιστρέψει -Θέλει να πάρει πίσω τον θρόνο από τον Μακρόν - iefimerida.gr

Ο Φρανσουά Ολάντ ονειρεύεται να επιστρέψει -Θέλει να πάρει πίσω τον θρόνο από τον Μακρόν

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Παρότι ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας κρατάει ως επτασφράγιστο μυστικό τα σχέδιά του για το μέλλον, το περιβάλλον του σχεδιάζει την επιστροφή του.


«Το ‘98 και σήμερα... Δεν θέλω να κάνω συγκρίσεις αλλά μπορεί κάποιος να κερδίσει δύο φορές», είχε σχολιάσει ο Φρανσουά Ολάντ την Κυριακή 15 Ιουλίου, όταν η Γαλλία κέρδισε το Μουντιάλ.


Αυτή η φράση προκάλεσε αίσθηση: ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας θέλει να είναι ξανά υποψήφιος το 2022; Δεν το λένε καθαρά, αλλά το ελπίζουν οι κοντινοί του άνθρωποι, αναφέρει η Figaro. Πεπεισμένοι ότι ο Φρανσουά Ολάντ «είναι μια πυξίδα για το μέλλον», του προετοιμάζουν το έδαφος. Ηδη ετοιμάζεται ένα think tank, «μια συλλογικότητα», από νέους τους οποίους ο Ολάντ συνάντησε στις 4 Ιουλίου, με τη βοήθεια του Rémi Branco, πρώην διευθυντή του υπουργού Γεωργίας της κυβέρνησής του. «Πρόκειται για νέους που ήλπιζαν να βοηθήσουν στην προεκλογική εκστρατεία του Φρανσουά Ολάντ, εκείνος δεν κατέβηκε και τώρα δεν βλέπουν καμία άλλη λύση μπροστά τους», δηλώνει ο Rémi Branco.


Την ώρα που το μέλλον του Σοσιαλιστικού κόμματος παραμένει αβέβαιο, ένα πράγμα είναι σίγουρο για το περιβάλλον του Ολάντ: «Η φωνή του Ολάντ θα είναι χρήσιμη», όπως ισχυρίζονται στην Le Figaro. Το διαπίστωσαν, όπως λένε, στην επιτυχία που είχε ο πρώην πρόεδρος όταν δημοσιεύτηκε πρόσφατα το βιβλίο του Les Leçons du pouvoir (Μαθήματα εξουσίας). Ωστόσο, όπως αναφέρει ο Rémi Branco, «δεν υπάρχει ακόμη έκκληση για βοήθεια, δεν λέει κανείς Ολάντ γύρνα!, αλλά όλα πάνε πολύ γρήγορα. Οι άνθρωποι έρχονται να μας δουν, μας ρωτούν τι να κάνουν».

Ο Φρανσουά Ολάντ ονειρεύεται να επιστρέψει -Θέλει να πάρει πίσω τον θρόνο από τον Μακρόν | iefimerida.gr 0
Ο Φρανσουά Ολάντ ονειρεύεται να επιστρέψει -Θέλει να πάρει πίσω τον θρόνο από τον Μακρόν | iefimerida.gr 1
Ο Φρανσουά Ολάντ ονειρεύεται να επιστρέψει -Θέλει να πάρει πίσω τον θρόνο από τον Μακρόν | iefimerida.gr 2

Αυτή η στάση και συμπεριφορά του Φρανσουά Ολάντ εκνευρίζει το Σοσιαλιστικό Κόμμα.


«Μπορούμε πράγματι να κερδίσουμε δύο φορές το Μουντιάλ, αλλά όχι με την ίδια ομάδα!» ήταν η απάντηση ενός στελέχους του PS, μέσω της Figaro. Ο Ολάντ δεν δείχνει να ενοχλείται από τα σχόλια και προσπαθεί με κάθε τρόπο να παραμένει στα φώτα της δημοσιότητας. «Για τον Αύγουστο σχεδιάζει να συναντηθεί με βουλευτές και στελέχη στο νησί Λα Ροσέλ, όπου κάνει διακοπές, με πρωτοβουλία του φίλου του δημάρχου της πόλης Ντιζόν François Rebsamen », αποκαλύπτει η εφημερίδα, ενώ σχεδιάζει να κάνει παρεμβάσεις για τις διεθνείς εξελίξεις.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ολάντ ονειρεύεται επιστροφή θρόνο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ