Το Ποτάμι σε περιδίνηση -Πάμε στη ΝΔ, λέει ο Ψαριανός - iefimerida.gr

Το Ποτάμι σε περιδίνηση -Πάμε στη ΝΔ, λέει ο Ψαριανός

Από την επίσκεψη του Σταύρου Θεοδωράκη στην Κρήτη
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ξεκάθαρη θέση υπέρ της στροφής του Ποταμιού προς την Νέα Δημοκρατία, εξέφρασε ο βουλευτής του κόμματος, Γρηγόρης Ψαριανός, μιλώντας στον «Θέμα 104,6».

«Θα ήθελα να διακηρύξουμε ότι θα στηρίξουμε την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Θα ήθελα να διακηρύξουμε ότι θα στηρίξουμε την κυβέρνηση του πρώτου κόμματος, αρκεί να αποδεχτεί να ενσωματώσει πέντε από τις δέκα προτάσεις μας», τόνισε ο Γρηγόρης Ψαριανός.

Ο Γρηγόρης Ψαριανός, κατήγγειλε ότι βουλευτές του κόμματος έχουν συμφωνήσει ήδη με τον ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς ωστόσο να πει συγκεκριμένα ονόματα.

«Κάποιοι έχουν συμφωνήσει με τον ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχουν δυο βουλευτές του Ποταμιού που έχουν συμφωνήσει με τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν μπορώ να πω ονόματα, δεν θέλω να «δώσω» κανέναν, αλλά είναι γεγονός», ανέφερε.

Όπως είπε ο Γρηγόρης Ψαριανός, «έξι είμαστε στο Ποτάμι και δυο Ευρωβουλευτές, οκτώ. Ο Δανέλλης το έχει πει ξεκάθαρα».

«Μέχρι τις εκλογές την μάχη θα την δίνω από το Ποτάμι, δεν έχω αποχωρίσει και δεν θα αποχωρίσω, αλλά πρέπει να ξεκαθαρίσουμε αν υπάρχει συμφωνία με τον ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε.

Νωρίτερα μιλώντας στο κανάλι Epsilon, ανέφερε ότι «τo Ποτάμι έχει ένα σοβαρό πρόβλημα στρατηγικής και επιτέθηκε στον Σταύρο Θεοδωράκη, λέγοντας ότι έχει κάνει πολλά λάθη».

«Όταν κοιτάς λίγο προς τα εδώ και λίγο προς τα εκεί... υπάρχει πρόβλημα», ανέφερε.

«Το μεγαλύτερο λάθος σε αυτή τη διαδικασία είναι η εντύπωση που δίναμε στον κόσμο ότι πλευρίζαμε την λογική των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ και ότι αφήναμε την εντύπωση ότι θα αντικαταστήσουμε τον Καμμένο. Πίστευαν θα φύγει ο Καμμένος, να έρθει... ο ψημένος», ανέφερε.

Οργή Θεοδωράκη εναντίον Ψαριανού


Ο Σταύρος Θεοδωράκης ο οποίος άφησε πρόσφατα να εννοηθεί, από την Κρήτη, ότι σκοπεύει στην αυτόνομη πορεία και οργανώνει το Ποτάμι για τις προσεχείς ευρωεκλογές, δέχτηκε με οργή αυτά τα «χτυπήματα» του ...άσπονδου φίλου και συναδέλφου του Γρηγόρη Ψαριανού.


Το Ποτάμι σε περιδίνηση -Πάμε στη ΝΔ, λέει ο Ψαριανός | iefimerida.gr 0
Το Ποτάμι σε περιδίνηση -Πάμε στη ΝΔ, λέει ο Ψαριανός | iefimerida.gr 1
Το Ποτάμι σε περιδίνηση -Πάμε στη ΝΔ, λέει ο Ψαριανός | iefimerida.gr 2

«Κάποιοι θέλουν να μας σύρουν ντε και καλά δεξιά και κάποιοι άλλοι ντε και καλά αριστερά. Δεν θα μας σύρουν. Δεν θα γίνουμε ιπποκόμοι κανενός» τόνισε σήμερα ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

«Άλλη εντολή έχουμε από τους εκατοντάδες χιλιάδες ψηφοφόρους του Ποταμιού. Δεν θα γίνουμε υποτακτικοί είτε του ΣΥΡΙΖΑ είτε της ΝΔ, όσο είμαι στην ηγεσία του Ποταμιού δεν θα γίνει ποτέ. Δεν έχω σκοπό να εξαγοραστώ με μία βουλευτική έδρα» πρόσθεσε ο κ. Θεοδωράκης μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1.

Επανέλαβε ότι οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν στο συνέδριο του Ποταμιού το φθινόπωρο.

«Υπάρχουν άνθρωποι που ακούν τις καθαρές μας θέσεις. Αυτοί που απογοητεύτηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, αυτοί που δεν πείθονται από τη ΝΔ, αυτοί που δεν θέλουν να γυρίσουν σε παλιές πολιτικές και δεν θέλουν να πάνε στα άκρα» τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Ο κ. Θεοδωράκης αναφέρθηκε στα tweets που αντάλλαξαν στελέχη του Ποταμιού και σε όσα ανέφερε στον λογαριασμό του στο twitter ο βουλευτής του Ποταμιού Γρηγόρης Ψαριανός, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν θα απαντήσω σε ένα τουίτ που έγινε στις 5 το πρωί. Άλλωστε, ο λαός μας λέει: της νύχτας τα καμώματα τα βλέπει η μέρα και γελά».

Οι πέντε βουλευτές του Ποταμιού

Αυτό που προβληματίζει άμεσα τον Σταύρο Θεοδωράκη, εκτός από τις πολιτικές συνεργασίες που τον απασχολούν, είναι ότι το Ποτάμι απέμεινε με πέντε (όλους άρρενες) βουλευτές, αλλά και αυτή η τελευταία ομάδα κινδυνεύει να διασπαστεί, μετά τις εξελίξεις και τη διαφωνία του Γρηγόρη Ψαριανού.
Ο Γρηγόρης Ψαριανός, ο οποίος κατηγορεί τον Σταύρο Θεοδωράκη ότι λοξοκοιτάει προς τον ΣΥΡΙΖΑ, και ανακοίνωσε ότι δεν θα παραστεί στο Συνέδριο του Ποταμιού τον ερχόμενο Οκτώβριο, άφησε να διαφανεί ότι στις προθέσεις του είναι να μετακινηθεί «προς την κατεύθυνση που κοιτάζει και η συντριπτική πλειοψηφία όσων έχουν απομείνει», όπως έγραψε, δηλαδή τη ΝΔ.


Η αποχώρησή του από το Ποτάμι θα κρίνει και το άμεσο μέλλον του κόμματος, αφού για την ύπαρξη κόμματος στη Βουλή απαιτούνται πέντε βουλευτές, τουλάχιστον. Αν αποχωρήσει ο Γρηγόρης Ψαριανός ή ανεξαρτητοποιηθεί και ο Γιώργος Αμυράς, ο οποίος προέρχεται από τη ΝΔ και ήταν υποψήφιος βουλευτής της, τότε το Ποτάμι δεν θα είναι πλέον κόμμα και ο Σταύρος Θεοδωράκης δεν θα μπορεί να παίρνει τον λόγο στη βουλή ως αρχηγός κόμματος, ούτε να λαμβάνει την κομματική επιχορήγηση, η οποία θα ήταν χρήσιμη ενόψει εκλογών τον προσεχή Μάιο 2019.


Μεταξύ Θεοδωράκη και Μητσοτάκη είχε γίνει μια άτυπη συμφωνία να μην παίρνει η ΝΔ απευθείας βουλευτές από το Ποτάμι, αλλά η συμφωνία έσπασε στην περίπτωση της Ελένης Μάρκου και μπορεί να επαναληφθεί και τώρα.
Ωστόσο, την τελευταία στιγμή το Ποτάμι έχει ελπίδα να μην διαλυθεί, αν προσχωρήσει ο ανεξάρτητος Χάρης Θεοχάρης, όπως ακούγεται. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο τέως βουλευτής του Ποταμιού ενδιαφέρεται να επιστρέψει στην Σεβαστουπόλεως, και θα είχε σχετικές συναντήσεις και συνεννοήσεις με τον Σταύρο Θεοδωράκη. Στην περίπτωση αυτή το Ποτάμι θα συνεχίσει να έχει πέντε βουλευτές και δεν θα διαλυθεί.

Τα tweet της οργής μεταξύ Ψαριανού και στελεχών


«ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ έχει ένα σοβαρό πρόβλημα στρατηγικής. Ο κόσμος που το εγκατέλειψε, έφυγε προς την κατεύθυνση που κοιτάζει και η συντριπτική πλειοψηφία όσων έχουν απομείνει. Ενώ ο επικεφαλής και ένα μικρό τμήμα της ηγετικής ομάδας κοιτάζουν ή/και κινούνται προς την αντίθετη κατεύθυνση» έγραψε, στις 4.45 το πρωί της Πέμπτης, ο Γρηγόρης Ψαριανός.

Εν συνεχεία, πήρε απάντηση και έγινε διάλογος μέσω Twitter με τον βουλευτή του Ποταμιού Γιώργο Μαυρωτά, ο οποίος τον παρέπεμψε στο συνέδριο του Οκτωβρίου και έκανε λόγο και για έναν τρίτο δρόμο, χωρίς ετεροπροσδιορισμούς. Ο κ. Μαυρωτάς είπε ότι, προσωπικά, κοιτάζει προς τον χώρο του προοδευτικού κέντρου.


Εν συνεχεία ήρθε η ανταπάντηση του κ. Ψαριανού, πάλι με tweet. Σε αυτό ο βουλευτής Β’ Αθηνών έκανε λόγο για σχέδιο προσέγγισης του ΣΥΡΙΖΑ και ξεκαθάρισε ότι κάτι τέτοιο δεν τον περιλαμβάνει.
Ο κ. Μαυρωτάς του απάντησε ότι δεν υπάρχει τέτοιο σχέδιο: «Δεν βλέπω τέτοιο σχέδιο για το Ποτάμι και το έχουμε πει σε όλους τους τόνους» ανέφερε ο βουλευτής Αττικής για να απαντήσει ο κ.Ψαριανός ότι δεν θα είναι στο συνέδριο του κόμματος.


Εν συνεχεία δέχθηκε τα πυρά ο Γρηγόρης Ψαριανός και από μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου του Ποταμιού.


Ο Γιώργος Γκαρής έγραψε «Αν έχεις μοναδική σου έγνοια να εξασφαλίσεις την επόμενη βουλευτική σου έδρα δεξιά (ή αριστερά), τότε χάνεις τον ύπνο σου. Και στις 4.45 το ξημέρωμα τουιτάρεις τέρατα για να δικαιολογήσεις τις επιλογές σου. Εκτός αν είναι οι Ερινύες που δε σε αφήνουν να κοιμηθείς, Γρηγόρη».


Και ακολούθως η Ολυμπία Αναστασοπούλου ανέφερε «Στο βήμα της ΜΕΣΥΑ μόλις 17 μέρες πριν, επικρότησε την αυτόνομη πορεία για το Ποτάμι. Σήμερα αξημέρωτα παρέχει απλόχερα δεξιά διαπιστευτήρια κι εύλογα σκέφτεται κάποιος τι μεσολάβησε.. Ας είχε τουλάχιστον θάρρος να προτείνει στα στελέχη από όλη την Ελλάδα να γείρουμε όλοι δεξιά».

Στα στελέχη του Ποταμιού απάντησε με οργισμένο και απειλητικό tweet αργά την νύχτα, ο Γρηγόρης Ψαριανός.

Το Ποτάμι σε περιδίνηση -Πάμε στη ΝΔ, λέει ο Ψαριανός | iefimerida.gr 3
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ το Ποτάμι περιδίνηση ΝΔ Ψαριανός
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ