Σεξ και κατασκοπεία: Ενα πολιτικό θρίλερ με πρωταγωνίστρια τη Ρωσίδα Μαρία Μπούτινα - iefimerida.gr

Σεξ και κατασκοπεία: Ενα πολιτικό θρίλερ με πρωταγωνίστρια τη Ρωσίδα Μαρία Μπούτινα

H 29χρονη Μαρία Μπούτινα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σεξουαλικά ανταλλάγματα με στόχο να αποκτήσει ισχυρές διασυνδέσεις στο πολιτικό σύστημα των ΗΠΑ, πρόσφερε η Ρωσίδα φοιτήτρια που συνελήφθη με την κατηγορία της κατασκοπείας.

Όπως υποστήριξαν οι εισαγγελείς στο δικαστήριο στο Κολούμπια η 29χρονη Μαρία Μπούτινα με τα πυρόξανθα μαλλιά μετείχε σε μια «πολύχρονη συνωμοσία» με στόχο να προωθήσει μυστικά τα συμφέροντα του Κρεμλίνου στην Αμερική.

Οι εισαγγελείς έδειξαν μια φωτογραφία της Μπούτινα να συναντά ένα φερόμενο Ρώσο μυστικό πράκτορα στο εστιατόριο Bistro Bis στην Ουάσινκγτον, ενώ είπαν ότι υπάρχουν φωτογραφίες της και με τον πρώην πρεσβευτή της Ρωσίας στις ΗΠΑ, Σεργκέι Κίσλιακ.

«Ξεπέρασε και την Άννα Τσάπμαν»

Σεξ και κατασκοπεία: Ενα πολιτικό θρίλερ με πρωταγωνίστρια τη Ρωσίδα Μαρία Μπούτινα  | iefimerida.gr 0

Η Μπούτινα σπουδάζει εδώ και αρκετά χρόνια στο Αμερικανικό Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον και έγινε ακτιβίστρια υπέρ της προάσπισης του δικαιώματος οπλοκατοχής, αφηγούμενη πώς έμαθε να κυνηγά αρκούδες και λύκους στη Σιβηρία.

Σεξ και κατασκοπεία: Ενα πολιτικό θρίλερ με πρωταγωνίστρια τη Ρωσίδα Μαρία Μπούτινα  | iefimerida.gr 1

Στο 29σελιδο κατηγορητήριο, που θύμιζε κατασκοπευτικό μυθιστόρημα, οι εισαγγελείς είπαν ότι όλα αυτά ήταν απλώς μια κάλυψη κι ότι ο Ρώσος πράκτορας, στον οποίο αναφερόταν η Μπούτινα, της είπε κάποια στιγμή ότι «ξεπέρασε» ακόμη και τη διαβόητη συμπατριώτισσά της πρώην κατάσκοπο και επίσης κοκκινομάλλα, Άννα Τσάπμαν, η οποία απελάθηκε πριν από οκτώ χρόνια από τις ΗΠΑ κι έγινε έκτοτε διάσημη στη χώρα της.

Η Ρωσία πρώην κατάσκοπος Άννα Τσάπμαν σε επίδειξη μόδας στη Μόσχα το 2011 μ' ένα ψεύτικο πιστόλι (Φωτογραφία αρχείου: ΑΡ)

Μετά τη δημοσίευση σειράς άρθρων για τη δράση της Μπούτινα υπέρ της οπλοκατοχής, ο Ρώσος αξιωματούχος της έγραψε: «Καλημέρα! Πως τα πας εκεί μέσα στη λάμψη της νέας δόξας; Άρχισαν οι θαυμαστές σου να σου ζητούν αυτόγραφα; Ξεπέρασε την Άννα Τσάπμαν. Εκείνη ποζάρει με παιδικά όπλα κι εσύ με τα γνήσια».

Σεξ και κατασκοπεία: Ενα πολιτικό θρίλερ με πρωταγωνίστρια τη Ρωσίδα Μαρία Μπούτινα  | iefimerida.gr 3

Σεξ, όπλα και πολιτικά ανταλλάγματα

Μέσω αυτής της δράσης της υπέρ της οπλοκατοχής η Μπούτινα γνώρισε και πόζαρε δίπλα σε επιφανή στελέχη των Ρεπουμπλικανών, όπως οι κυβερνήτες Σκοτ Γουόκερ, Ρικ Σκοτ και Μπόμπι Τζίνταλ και ο γερουσιαστής Ρικ Σαντόρουμ.

Σεξ και κατασκοπεία: Ενα πολιτικό θρίλερ με πρωταγωνίστρια τη Ρωσίδα Μαρία Μπούτινα  | iefimerida.gr 4

Οι εισαγγελείς υποστήριξαν ακόμη ότι η Μπούτινα είχε κάνει σχέση μ’ έναν 56χρονο Αμερικανό, που δεν κατονομάστηκε, αλλά σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ ήταν σχεδιαστής στρατηγικής των Ρεπουμπλικανών. Σε έγγραφα που κατέσχεσε το FBI η 29χρονη Ρωσίδα διαμαρτυρόταν που ήταν υποχρεωμένη ζει με τον αρκετά μεγαλύτερό της άνδρα.

Παράλληλα είπαν ότι η Μπούτινα είχε προσφέρει σ’ ένα άλλο πρόσωπο «σεξ με αντάλλαγμα μια θέση μέσα σε μια ομάδα ειδικού ενδιαφέροντος»

Ανέκφραστη στο δικαστήριο η Μπούτινα

Το FBI φέρεται επίσης να βρήκε ένα χειρόγραφο σημείωμά της με τις λέξεις «πώς να απαντήσω σε πρόταση απασχόλησης της FSB», της διαδόχου της KGB.

Η εντυπωσιακή Ρωσίδα δήλωσε αθώα στις κατηγορίες, που επισύρουν μέγιστη ποινή δεκαετούς κάθειρξης, ενώ στη διάρκεια της ακρόασης παρέμεινε ανέκφραστη και σιωπηλή κρατώντας μόνον κάποιες σημειώσεις.

Σεξ και κατασκοπεία: Ενα πολιτικό θρίλερ με πρωταγωνίστρια τη Ρωσίδα Μαρία Μπούτινα  | iefimerida.gr 5

Η δικαστίνα Ντέμπορα Ρόμπινσον διέταξε τη φυλάκισή της χωρίς τη δυνατότητα καταβολής εγγύησης, λέγοντας ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος να εμποδιστεί η κατηγορούμενη να αναζητήσει διπλωματικό καταφύγιο στη ρωσική πρεσβεία.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μαρία Μπούτινα ΡΩΣΙΑ ΗΠΑ οπλοκατοχή
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ