Τραμπ: «Απόλυτη ντροπή» η συνεχιζόμενη κράτηση του Αμερικανού πάστορα στην Τουρκία - iefimerida.gr

Τραμπ: «Απόλυτη ντροπή» η συνεχιζόμενη κράτηση του Αμερικανού πάστορα στην Τουρκία

Φωτογραφία: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Ντόναλντ Τραμπ αξίωσε από τον Ταγίπ Ερντογάν να κάνει κάτι για την απελευθέρωση του Αμερικανού πάστορα Άντριου Μπράνσον, χαρακτηρίζοντας «απόλυτη ντροπή» την παρατεινόμενη κράτησή του επί σχεδόν δύο χρόνια.

Είχε προηγηθεί απόφαση τουρκικού δικαστηρίου που διέταξε την παράταση της προφυλάκισης του Μπράνσον, τον οποίο οι τουρκικές Αρχές κατηγορούν για «τρομοκρατία» και «κατασκοπεία».

«Είναι απόλυτη ντροπή το ότι η Τουρκία δεν θα αποφυλακίσει τον αξιοσέβαστο Αμερικανό πάστορα Άντριου Μπράνσον. Κρατείται όμηρος για πάρα πολύ καιρό», σχολίασε ο Τραμπ μέσω Twitter.

«Ο Ερντογάν πρέπει να κάνει κάτι για να απελευθερωθεί αυτός ο υπέροχος χριστιανός σύζυγος και πατέρας. Δεν έκανε τίποτα κακό, κι η οικογένειά του τον χρειάζεται!», πρόσθεσε.

A total disgrace that Turkey will not release a respected U.S. Pastor, Andrew Brunson, from prison. He has been held hostage far too long. @RT_Erdogan should do something to free this wonderful Christian husband & father. He has done nothing wrong, and his family needs him!

Ο Αμερικανός πάστορας Άντριου Μπράνσον (Φωτογραφία: ΑΡ)

Ο Μπράνσον βρίσκεται στην Τουρκία εδώ και 23 χρόνια ως πάστορας. Συνελήφθη πριν από 21 μήνες για φερόμενες διασυνδέσεις του με το κίνημα του Φετουλάχ Γκιουλέν και το PKK, κατηγορίες τις οποίες ο ίδιος απορρίπτει.

Τόσο ο Τραμπ όσο και ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Μάικ Πενς καθώς και άλλοι Αμερικανοί αξιωματούχοι ασκούν πιέσεις εδώ και μήνες στην Άγκυρα για την απελευθέρωσή του, αλλά μάταια και το θέμα έχει εξελιχθεί σε ένα από τα σημαντικά σημεία τριβής στις αμερικανο-τουρκικές σχέσεις.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ