Το απίστευτο συστατικό που χρειάζεστε για να δώσετε γεύση σε ένα άγευστο πεπόνι [εικόνες] - iefimerida.gr

Το απίστευτο συστατικό που χρειάζεστε για να δώσετε γεύση σε ένα άγευστο πεπόνι [εικόνες]

Πεπόνι (Φωτογραφία: Shutterstock)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το πεπόνι χαρακτηρίζεται από πολλούς ως το «χρυσαφένιο φρούτο» του καλοκαιριού. Γευστικό, δροσερό, πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, ό,τι πρέπει για τις ζεστές ημέρες που έχουμε ανάγκη να φάμε κάτι, χωρίς να μας βαρύνει.

Το πεπόνι, όπως και το καρπούζι, εάν δεν ξέρεις να το διαλέξεις μπορεί να σου βγει άγευστο, χωρίς τη γνώριμή του γλυκάδα.

Πριν, όμως, το πετάξετε ή το φάτε με «βαριά» καρδιά, ο συντάκτης του Slate, Βαλέριο Φέιρις, έχει το απόλυτο τιπ για να κάνει το «κακό» πεπόνι... «καλύτερο».

Τι χρειάζεστε;

Αλάτι!

Το απίστευτο συστατικό που χρειάζεστε για να δώσετε γεύση σε ένα άγευστο πεπόνι [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Ο αρθρογράφος έμαθε το κόλπο με το αλάτι από τον παππού του, ο οποίος είχε πεπόνια στο πίσω μέρος του σπιτιού του. Εάν ένα από αυτά δεν ήταν τόσο γευστικό, είχε τον τρόπο να το κάνει να τρώγεται. Ετριβε λίγο αλάτι στη φέτα του πεπονιού με τον δείκτη του.

Ο Φέιρις μπορεί, αρχικά, να είχε αμφιβολίες, ωστόσο, το δοκίμασε και πείστηκε. Το αλάτι αντισταθμίζει την έλλειψη γλυκύτητας.

Μάλιστα, όταν μοιράστηκε το τιπ στο γραφείο, ανακάλυψε πως οι συνάδελφοί του είχαν να του προτείνουν λεμόνι ή λάιμ επάνω στο πεπόνι, ενώ άλλοι ορκίζονται σε ένα μεξικανικό καρύκευμα από πιπεριές τσίλι, λάιμ και αλάτι.

Το απίστευτο συστατικό που χρειάζεστε για να δώσετε γεύση σε ένα άγευστο πεπόνι [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Πηγή: Slate

Φωτογραφίες: Pixabay & Shuttestock

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ πεπόνι κόλπο γλυκό
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ