Συμβαίνει κάτι με τη Μέρκελ; -Δεν θα κάνει διακοπές πεζοπορίας για πρώτη φορά -Αλλά ο σύζυγός της θα πάει - iefimerida.gr

Συμβαίνει κάτι με τη Μέρκελ; -Δεν θα κάνει διακοπές πεζοπορίας για πρώτη φορά -Αλλά ο σύζυγός της θα πάει

Η Μέρκελ με τον σύζυγό της
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Ανγκελα Μέρκελ έκανε την έκπληξη. Φέτος δεν θα κάνει τις παραδοσιακές διακοπές της στις ιταλικές Αλπεις.

Κι αν αυτό είναι φυσιολογικό για οποιονδήποτε άλλο, που θα ήθελε απλά να δει κάτι καινούριο έπειτα από διακοπές στο ίδιο μέρος για εννέα συνεχή χρόνια, για την Καγκελάριο αυτό είναι κάτι απρόσμενο. Οι διακοπές της στο νότιο Τιρόλο αποτελούσαν κάτι δεδομένο για το «ημερολόγιο» της γερμανικής πολιτικής.

Κάθε χρόνο, από το 2008, η Μέρκελ και ο σύζυγός της, Γιόακιμ Σάουερ, έμεναν στο ίδιο ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων, στο χωριό Σούλντεν. Και κάθε χρόνο, οι δυο τους έκαναν αρκετές ώρες πεζοπορίας, με αθλητικά ρούχα.

Ακόμη πιο περίεργο από την αλλαγή σχεδίων της Μέρκελ είναι το γεγονός ότι ο σύζυγός της θα κάνει διακοπές εκεί. Ο Σάουερ έκλεισε το συνηθισμένο ξενοδοχείο, αλλά θα ταξιδέψει με τον γιο του από προηγούμενο γάμο και όχι με την καγκελάριο, σύμφωνα με την εφημερίδα Neue Südtiroler Tageszeitung.

Το γραφείο της Μέρκελ αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο για το δημοσίευμα. «Είναι ζήτημα αρχής να μην δίνουμε πληροφορίες για το ιδιωτικό πρόγραμμα της καγκελαρίου», δήλωσε εκπρόσωπός της.

Επειτα από την κρίση που πέρασε η κυβέρνησή της, η Μέρκελ προς το παρόν δεν φαίνεται να απειλείται, αλλά ίσως αισθάνεται ότι δεν μπορεί να ρισκάρει να φύγει από το Βερολίνο αυτή την περίοδο, σχολιάζει η Telegraph. Ο Χορστ Ζεεχόφερ, ο υπουργός Εσωτερικών που ήταν η αιτία της κρίσης με θέμα το μεταναστευτικό, συνεχίζει να προκαλεί με τις επιλογές του και ίσως η καγκελάριος πιστεύει ότι πρέπει να τον... έχει από κοντά.

Πάντως, η Μέρκελ θα τηρήσει μία άλλη καλοκαιρινή παράδοσή της. Μαζί με τον σύζυγό της αναμένεται την επόμενη εβδομάδα να βρεθεί στο ετήσιο φεστιβάλ Βάγκνερ, στο Μπαϊρόιτ.

Πηγή: Telegraph

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Άνγκελα Μέρκελ διακοπές
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ