Αθώοι οι 18 αστυνομικοί που είχαν μηνύσει Τσίπρας-Ζωή από το 2011 - iefimerida.gr

Αθώοι οι 18 αστυνομικοί που είχαν μηνύσει Τσίπρας-Ζωή από το 2011

Τα επεισόδια έξω από τη Βουλή με τους «αγανακτισμένους» το 2011 -Φωτογραφία: EUROKINISSI-ΒΑΙΟΣ ΧΑΣΙΑΛΗΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μετά από συνεχείς αναβολές και έναν χρόνο ακροαματικής διαδικασίας το Μονομελές Πλημμελειοδικείο έκρινε αθώους τους 18 αστυνομικούς, οι οποίοι βρέθηκαν στο εδώλιο του κατηγορουμένου ύστερα από μηνυτήριες αναφορές που είχαν καταθέσει το 2011 ο Αλέξης Τσίπρας και η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Αφορμή των αναφορών, τα επεισόδια που είχαν σημειωθεί έξω από τη βουλή τον Ιούλιο του 2011, κατά την διάρκεια της ψήφισης του μεσοπρόθεσμου προγράμματος.

Οι αστυνομικοί, 16 διμοιρίτες των ΥΑΤ και δύο ακόμη διώκονταν για τα αδικήματα της έκθεσης σε κίνδυνο και για βαριές σωματικές βλάβες σε βάρος πολιτών που αντιδρούσαν στα νέα μέτρα.

Το εντυπωσιακό είναι ότι δίκη άρχισε τον Οκτώβριο του 2017 και ολοκληρώθηκε στις 29 Ιουνίου.

Σε ανακοίνωσή της, η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών ευχαρίστησε δημόσια την ελληνική Δικαιοσύνη «που απέδωσε τα του Καίσαρος τω Καίσαρι», καθώς και τους νομικούς της συμβούλους Βάιο Σκαμπαρδώνη και Βλάση Λιβανίδη για το αποτέλεσμα της δίκης. «Σταθήκαμε δίπλα στους συναδέλφους μας από την αρχή ως το τέλος, την ώρα που εκείνοι που είχαν την επιχειρησιακή ευθύνη τούς γύρισαν την πλάτη», αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους οι συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ